Українці організували в Угорщині велопробіг

Українці організували в Угорщині велопробіг

Укрінформ
Українці в Угорщині з нагоди 30-річчя незалежності України організували тридцяти кілометровий велопробіг навколо озера Веленце.

Як передає Укрінформу, про це повідомив інформаційний ресурс УГКЦ.

«На початку заїзду учасники заходу молилися за Україну. Молитву провів отець Дам`ян Габорій, душпастир для українців в Угорщині. А відтак, після благословення священника, спортсмени рушили в дорогу, під час якої було багато цікавих несподіванок», – ідеться в повідомленні.

Зауважується, що це був перший велопробіг серед українців в Угорщині. Організатором заїзду була парафія Покрову Богородиці УГКЦ у Будапешті.

Читайте також: В Угорщині презентували українські книжки

Пан Сергій Бескоровайний, учасник заїзду, розповів: «Це була чудова поїздка, під час якої панувала чудова атмосфера, адже кожен долав цей далекий шлях з метою – щоб Україна була єдина і незалежна».

На завершення велосипедисти прийняли рішення створити український велоклуб та вибрали голову організації – п. Гембік Ліліану.

В УГКЦ додали, що наступний велозаїзд відбудеться 10 жовтня, після недільного богослужіння, за маршрутом Будапешт – Сентендре, який буде присвячений пам'яті відомого українського художника в Угорщині Олександра Гембіка, який нещодавно відійшов у вічність.

Нагадаємо, Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав у свято Усікновення голови Івана Хрестителя провів літургію українській громаді у храмі Святого Михаїла в Будапешті.

Фото: інформресурс УГКЦ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-