У Румунії діаспорянський танцювальний ансамбль виступив на фестивалі

У Румунії діаспорянський танцювальний ансамбль виступив на фестивалі

Фото
Укрінформ
Танцювальний ансамбль «Весна», що діє в рамках Ботошанської філії, представив Союз українців Румунії на 8-му фестивалі «Абетка співжиття» у місті Плоєшть.

Як передає Укрінформу, про це СУР повідомив у Фейсбуці.

«Художній колектив, під керівництвом молодого і талановитого танцюриста Габрієля Скальского, студента-магістра Театрального факультету ясського Національного університету мистецтв ім. Дж. Енеску, запропонував глядачам справжнє шоу автентичної української музики і танцю. Також ансамбль «Весна» взяв участь у параді народних костюмів, який зібралися побачити тисячі мешканців та гостей міста», – йдеться в дописі.

Також у рамках фестивалю на бульварі Кастанілор міста Плоєшть були встановлені стенди, присвячені національним меншинам, у тому числі українській, де усі охочі могли детально ознайомитися з культурою і традиціями етнічних спільнот Румунії.

«Фестиваль «Абетка співжиття» був організований мерією міста Плоєшть у партнерстві з Союзом греків Румунії та Плоєштською філармонією ім. Пауля Константінеску. Метою фестивалю є заохочення міжкультурного діалогу та взаємоповаги між національними меншинами, які живуть разом з більшістю населення Румунії», – повідомили в СУР.

Упродовж трьох фестивальних днів – з 24 по 26 вересня – понад 800 артистів з Румунії та Греції виступили на головній сцені фестивалю в м. Плоєшть.

Нагадаємо, вокальні колективи організацій Союзу українців Румунії взяли участь у фольклорно-гастрономічному фестивалі «Задунайські гармонії RoUa у селі Кілія Вєкє (Стара Кілія).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-