Еліна Світоліна відвідала Український національний музей у Чикаго

Еліна Світоліна відвідала Український національний музей у Чикаго

Фото
Укрінформ
Українська тенісистка, бронзовий призер Олімпійських ігор у Токіо 2020 Еліна Світоліна відвідала у Чикаго (США) Український національний музей.

Як передає Укрінформ, про це Український національний музей повідомив у Фейсбуці.

«Еліна Світоліна, бронзова призерка Олімпійських ігор 2020 року в Токіо в жіночому одиночному розряді, відвідала Український національний музей, щоб оглянути наші експонати та дізнатися про українську громаду в Чикаго», – йдеться в повідомленні.

Зауважимо, що Український національний музей у Чикаго заснований у 1952 як Український Національний Музей-архів у Чикаго музейними подвижниками з України, що емігрували після II світової війни з таборів переміщених осіб у Німеччині.

Фото: Ukrainian National Museum

Фото: Ukrainian National Museum

Він є одним із найбільших українських музеїв в США. У його фондах зібрано унікальну колекцію творів українського мистецтва, живопису, ікон, артефектів – від козацької до новітньої доби, архівних документів.

Завдяки цьому музей став одним із важливих центрів зі збереження, вивчення та популяризації української культури на міжнародному рівні.

Нагадаємо, у серпні у Чикаго уперше відбувся урочистий Парад української громади, у якому взяли участь понад 50 громадських організацій, творчих колективі, шкіл, представники українських громад зі штатів Іллінойс, Небраска, Теннессі, Індіана, Міннесота та Мічиган.

Фото: Maria Klimchak / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-