У Чикаго вперше відбувся урочистий Парад української громади

У Чикаго вперше відбувся урочистий Парад української громади

Фото
Укрінформ
У самому серці української околиці міста Чикаго уперше відбувся урочистий Парад української громади, у якому взяли участь понад 50 громадських організацій, творчих колективі, шкіл, представники українських громад зі штатів Іллінойс, Небраска, Теннессі, Індіана, Міннесота та Мічиган.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Генеральне консульство України в Чикаго.

У дипустанові розповіли, що під час офіційної частини заходу до присутніх звернулись з промовами президент Українського Конгресового Комітету Америки (Відділ Іллінойс) І. Дячун, Генеральний консул Німеччини в Чикаго В.Мьосінгер, Генеральний консул України в Чикаго С.Коледов, віце-президент Українського Конгресового Комітету Америки (Відділ Іллінойс) М.Фаріон, виконавча директорка Chicago Sister Cities International (CSCI) А.Тонгейт, яка проголосила привітання до української громади від імені мера міста Чикаго Л.Лайтфут.

Також українську громаду підтримали сенатор М.Квіглі, конгресмен Д.Девіс, скарбник округу Кук Марія Паппас.

«У мистецькій частині заходу відбулися виступи відомих українських співаків Сергія Фоменка (Фома) та Ольги Цвинтарної», – повідомили у Генконсульстві.

Крім того, у переддень параду, 28 серпня, українське духовенство й українська спільнота з передмістя Чикаго й околиць зібралися в Катедрі Святого Андрія, щоб помолитися за дарування 30-ліття Незалежності Україні. На заході були присутні Генеральний Консул України в Чикаго Сергій Коледов.

Нагадаємо, українська громада Чикаго провела фестиваль при парафії святого Князя Володимира.

Фото: Генконсульство України в Чикаго

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-