Посол України обговорив з мером іспанського міста потреби української громади

Посол України обговорив з мером іспанського міста потреби української громади

Укрінформ
Посол України в Іспанії Сергій Погорельцев зустрівся з мером міста Алькоркон Наталією де Андрес дель Посо, під час якої основну увагу було приділено питанням задоволення культурних та освітніх потреб чисельної української громади, яка проживає на території міста.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України в Іспанії.

Передусім йшлося про створення умов для функціонування суботньої школи та надання відповідного приміщення українській Асоціації «Дивосвіт». Тож сторони домовилися про те, що мерією Алькоркона буде в короткі строки вивчене питання щодо визначення спільно з представниками української громади приміщення для української суботньої школи.

«Ураховуючи значний культурний потенціал співпраці між двома країнами, великий інтерес жителів Алькоркона до глибшого пізнання української культури та її історії окреслено перелік пріоритетних мистецьких та творчих заходів на території міста з популяризації української культурної спадщини та творів українських митців, серед них Івана Марчука, зокрема у рамках відзначення 30-ї річниці встановлення дипломатичних відносин між двома країнами», – ідеться в повідомленні.

Крім того, посол України та мер міста Алькоркон обговорили перспективи налагодження молодіжних обмінів, зокрема творчих колективів, спортивних команд, організації навчання української молоді в освітніх закладах міста.

Сторони досягли домовленість про укладення відповідного меморандуму про співпрацю на цих напрямах.

Нагадаємо, посол в Іспанії та перший віцепрезидент СКУМО обговорили український молодіжний рух.

Фото: Посольство України в Іспанії

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-