У Пекіні розпочалися «Дні українського кіно»

У Пекіні розпочалися «Дні українського кіно»

Укрінформ
У пекінському кінотеатрі Huaxia Cinemas 22 вересня успішно стартували «Дні українського кіно» – свято українського фільму розпочалося показом стрічки «Тіні забутих предків» Сергія Параджанова.

Як передає Укрінформ, про це повідомило Посольство України в КНР.

Культурний захід проводить ХІ Пекінський міжнародний кінофестиваль за сприяння Посольства України в КНР і підтримки Державного підприємства «Національна кіностудія художніх фільмів імені Олександра Довженка» та Національного центру Олександра Довженка.

До програмної добірки «Днів українського кіно» також увійшли визнані шедеври українського поетичного кіно  - кінофільми «Камінний хрест» (реж. Леонід Осика), «Вечір на Івана Купала» та «Білий птах з чорною ознакою» (реж. Юрій Іллєнко). При цьому ретроспективний показ останньої кінострічки присвячено 80-річному ювілею народного артиста України Богдана Ступки.

Виступаючи на церемонії відкриття української кінопрограми, Тимчасовий повірений у справах України в КНР Жанна Лещинська підкреслила важливість першого в історії двосторонніх відносин українського проєкту класичного кіно для міжкультурного діалогу та подальшого розвитку двосторонніх відносин між Україною та Китаєм, які наступного року відзначатимуть 30-ту річниці встановлення дипломатичних відносин.

Учасників заходу також привітали Голова Державного агентства України з питань кіно Марини Кудерчук, Голова Національної спілки кінематографістів України, Генеральний директор Національної кіностудії ім. Довженка, кінорежисер Олесь Янчук та Заступник генерального секретаря Оргкомітету ХІ Пекінського кінофестивалю Бянь Цзянь.

Покази української кінокласики триватимуть до 30 вересня у п’яти престижних кінотеатрах Пекіна. Квитки на кіносеанси фільмів «Днів українського кіно», а також драми «Стоп-Земля» режисерки Катерини Горностай, яка представляє Україну в  позаконкурсній програмі цьогорічного Пекінського міжнародного кінофестивалю, можна придбати на сторінці фестивалю у мініпрограмі «Маоянь дяньїн янчу» (猫眼电影演出) мобільного додатку WeChat.

Нагадаємо, до 30-річчя Незалежності України у Пекіні відкрили виставку художніх творів народного художника України Миколи Попова «Моя Україна».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-