В Естонії діаспора представила українську культуру на Етноярмарку та Форумі народів

В Естонії діаспора представила українську культуру на Етноярмарку та Форумі народів

Фото
Укрінформ
Організації Конгресу українців Естонії гідно представили українську культуру на Етноярмарку (Etnolaat) та Форумі народів, що відбулися 18-19 вересня в Таллінні з нагоди Дня народів Естонії, який відзначається 24 вересня.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомила голова Конгресу українців Естонії Віра Коник.

«Два дні Ратушна площа естонської столиці майоріла мальовничим національним вбранням багатьох народів, в тому числі українськими строями. Два дні поспіль колективи демонстрували музичну культуру різних народів. Українські пісні лунали у виконанні хору «Провесінь» (Українське земляцтво Естонії), фолкгурту «Перелаз» (Українське земляцтво «Два кольори», Кохтла-Ярве), виконавиці автентичних українських пісень Ірени Павлюк-Петерсон», – написала вона.

За словами Коник, господині з Союзу українок Естонії приготували страви української кухні, які мають неабиякий попит відвідувачів. У них також можна було придбати українські вироби. В куточку Центру української культури (У+ЦУК) відвідувачі купували унікальні листівки з «живим» насінням, які виготовляються в ЦУК. В українському куточку ярмарку була також представлена косметична продукція української компанії DUSHKA.

«Традиційний Форум народів Естонії, який щорічно відбувається разом з Етноярмарком, цього року був присвячений темі молоді. Керівниця тартуського Товариства української культури Анна Сумик представила діяльність суботньої школи ім. Лесі Українки, яка діє при товаристві», – йдеться в повідомленні.

Крім того, почесним знаком за внесок у розвиток української культури в Естонії був ушанований Борислав Кулик, який був першим керівником Українського земляцтва Естонії (у 1988 – 1990 роках).

Нагадаємо, у Буенос-Айресі відбувся Фестиваль громад, на якому українську громаду представило Українське Культурне Товариство «Просвіта». 

Фото: Vira Konyk / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-