В Аргентині діаспора організувала віртуальну конференцію експрезидента СКУ

В Аргентині діаспора організувала віртуальну конференцію експрезидента СКУ

Укрінформ
Українське культурне товариство «Просвіта» в Аргентині організувало віртуальну конференцію «30 років незалежності України: Минуле, Сучасне і Майбутнє» доктора Евгена Чолія – ​​експрезидента Світового конґресу українців, почесного консула України в канадському Монреалі та президента Громадської організації «Україна – 2050».

Про це повідомив член управи Конґресу українців Канади – відділ Торонто, референт Референтури преси УКТ «Просвіта» в Аргентині Хав'єр Апонюк Савич у Фейсбуці, передає Укрінформ.

За його словами, під час заходу Евген Чолій запропонував важливі дані щодо ролі діаспори щодо України та їхніх поглядів щодо політичних цілей, які керували діяльністю громади. Територіальна цілісність, суверенітет та незалежність України в перші 30 років існування нинішньої Української держави, час та умови вступу до Європейського Союзу та НАТО, пандемія COVID-19 були центральними аспектами коментарів та питань піднятих відвідувачами.

«Доповідач наголосив на важливій ролі таких діаспор, як та, що проживає в Аргентинській Республіці, де громадські товариства просувають культурну дипломатію та популяризують українство у всіх його аспектах, закликаючи всіх і надалі працювати на благо України», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що ексочільник Світового конґресу українців Евген Чолій у заяві до Дня Незалежності України наголосив, що проголошення своєї незалежності Україна підштовхнула всіх до нової геополітичної ери, спричинила крах СРСР і дозволила українському народу війти у коло вільних народів світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-