Українці в Анкарі долучилися до Всесвітнього дня прибирання

Українці в Анкарі долучилися до Всесвітнього дня прибирання

Фото, відео
Укрінформ
Українські дипломати та члени їх сімей долучилися до глобальної ініціативи - Всесвітнього дня прибирання, очистивши від сміття один кілометр дороги по дорозі до відомого в Анкарі місця відпочинку - озера Еймір.

Про це повідомляє власкор Укрінформу.

«Світовий День прибирання - гарна нагода не лише трохи прибратися, а й заріктися смітити знову самому, навчити дітей поважати довкілля, подати приклад іншим та подякувати працівникам, які роблять цю важку роботу професійно щодня, почати чи продовжити сповідувати і стати пропагандистом концепції переробка-повторне використання-скорочення (recycle-reuse-reduce)», - переконана тимчасова повірена у справах України в Турецькій Республіці Наталія Лопатіна.

Читайте також: Українців Німеччини та Туреччини запросили до соціально-екологічної акції

Однією з вимог до прибирання в цей день є сортування сміття.

«Маємо збирати сміття, сортуючи його в різні пакети: скло, пластик, папір, недопалки, а метал та все інше - в окремий пакет. Медичні маски чи будь-яке інше медичне сміття не чіпаємо», - проінструктувала перед початком прибирання волонтерка Let's do it! Türkiye.

Посольству України в Анкарі було виділено ділянку обабіч дороги, яка веде до озера Еймір - популярного місця відпочинку в турецькій столиці. Столичний муніципалітет забезпечив волонтерів мішками для сміття та рукавичками, питною водою.

«Найважче збирати бите скло - визбирати все неможливо, ще й небезпечно, можна поранитися. Один кілометр - не така вже й велика відстань, але часу зайняло немало. Нас було багато (хоча сьогодні вихідний), прибирання було активним і ефективним», - поділилися учасники заходу.

Читайте також: Україна долучиться до Всесвітнього дня прибирання

Прибирання відбувалося по всій Туреччині, у великих містах - на локаціях у різних районах. До акції активно долучилася турецька молодь - 14 тисяч молодих людей по всій Туреччині заповнили заявки та взялися прибирати територію з визначеного переліку.

Українці в Анкарі долучилися до Всесвітнього дня прибирання // Фото: Ольга Будник, Укрінформ

Як повідомляв Укрінформ, представників українських громад Німеччини та Туреччини запросили приєднатися до міжнародної соціально-екологічної акції «Всесвітній день прибирання» (World Cleanup Day), що проходитиме 18 вересня 2021 року. Мета заходів, що проводяться в цей день - підвищити свідомість населення до чистоти нашого довкілля і подати гарний приклад молодому поколінню.

В Україні організатором акції «Всесвітній день прибирання» (World Cleanup Day) є Всеукраїнський молодіжний рух Let's do it, Ukraine що є учасником загальносвітового руху Let’s do it World. Зазначена ініціатива об’єднує 20 мільйонів активістів у 180 країнах світу та сприяє конструктивному діалогу між громадськими організаціями та державними органами влади.

Туреччина, Let's do it, Türkiye також бере участь у цій ініціативі та підготувала перелік місць у різних провінціях країни, які в рамках акції 18 вересня можна буде прибрати за посиланням.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-