В Азербайджані з нагоди річниці незалежності України провели український пікнік

В Азербайджані з нагоди річниці незалежності України провели український пікнік

Фото
Укрінформ
В Азербайджані з нагоди відзначення 30-ої річниці незалежності України для активних членів української громади Азербайджану та друзів України провели Перший український пікнік.

Як передає Укрінформ, про це повідомило Посольство України в Азербайджанській Республіці.

«У своїй промові, Посол України в Азербайджані Владислав Каневський зазначив, що проведення цьогорічного заходу у сімейному гроні у мальовничому Губинському районі є чудовою нагодою, щоби висловити слова вдячності присутнім гостям за їх особистий внесок у зміцнення дружби між українським та азербайджанським народами, а також насолодитися чарівними краєвидами величних Кавказьких гір», – розповіли в посольстві.

У рамках заходу були відзначені:

  • Почесний консул України у місті Шемахи Мехралі Гасимов – за особистий внесок у зміцнення українсько-азербайджанської дружби;
  • Генеральний директор ТОВ «Торговий дім Україна» Алібала Магеррамзаде – в номінації «Амбасадор українського бізнесу»;
  • Голова Української громади ім.І.Франка в м.Сумгаїт Таміла Мусаєва – вітальним листом Міністерства закордонних справ України «З нагоди 30-ї річниці Незалежності України, а також за популяризацію української мови та культури»;
  • Викладачка української мови в Бакинському слов’янському університеті Леся Керімова-Шевченко – у номінації «Вчитель року»;
  • Дмитро Шевченко – у номінації «Поширення української мови і традицій»;
  • Родина Рудиків – у номінації «Добре серце» – за ініціативність та небайдужість, яка згуртувала українську громаду Азербайджану задля надання благодійної допомоги маленькому українцю Дмитру Свічинському;
  • Майстер спорту України з гірськолижного спорту Марія Шерстюк – у номінації «Спортивний Амбасадор», ініціатор проєкту створення українсько-азербайджанської дитячої лижної школи;
  • Заслужена артистка України Римма Шаповалова – у номінації «Золотий голос України».

Також під час заходу було підбито підсумки кулінарного конкурсу Ukrainian Food Week, організованого групою Azeri Home Chef за підтримки Посольства України в Азербайджані. У цьогорічному конкурсі взяли участь рекордна кількість учасників за всю історію проведення конкурсів Azeri Home Chef – 700 осіб. Головним переможцем кулінарних змагань став Заур Шумінов, який вже другий рік поспіль знайомить азербайджанців з кулінарним мистецтвом України.

В Азербайджані з нагоди 30-ої річниці незалежності України провели український пікнік

Святковий день розпочався з сімейного барбекю та веселих спортивних ігор. Затишна сімейна атмосфера, свіже гірське повітря та гарний настрій ще зранку наповнили день позитивною енергією.

Святкування 30-річчя незалежності України продовжилося святковим концертом за участю азербайджанських музичних груп, відомих поп-виконавців, талановитих діджеїв та учасників проєкту «Голос».

Родзинкою відзначення 30-річчя Незалежності України став святковий салют над мальовничим гірським озером Крим, що є символічним для кожного українця.

Посольство висловило слова вдячності Почесному консулу України в м.Шемахи Мехралі Гасимову за організацію та проведення цьогорічних святкових заходів з нагоди відзначення незалежності України.    

Нагадаємо, Маленькі українці Азербайджану відсвяткували День захисту дітей, узявши участь у конкурсі «Я створюю свій світ», організованому посольством України в Азербайджані.

Фото: Посольство України в Азербайджані

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-