В Італії проходить виставка українського художника Івана Турецького

В Італії проходить виставка українського художника Івана Турецького

Фото
Укрінформ
В італійському містечку Кастільйоне Олона під Варезе проходить виставка робіт одного з найяскравіших представників сучасного кубізму - українського художника Івана Турецького «З Італійського Щоденника».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Генеральне консульство України у Мілані на сторінці у Фейсбуці

"На церемонії відкриття виставки ми висловили нашу вдячність представникам місцевої влади, зокрема мерові міста, Джанфранко Фріджері, за щирий ентузіазм і гостинність, з якою прийняли українців... Це - калейдоскоп. Фрагменти сучасного і старого, темного і світлого, яскравого і ніжного, українського в італійському, італійського в українському", - йдеться у дописі українського диппредставництва. 

Зазначається, що проєкт вдалося розгорнути під патронатом Посольство України в Італії та Генерального консульства України в Мілані. 

Виставка «З Італійського Щоденника» триватиме до 26 вересня.

Іван Турецький є учасником численних виставок в Україні та закордоном, а також міжнародних художніх пленерів. Твори автора перебувають в збірках українських музеїв та приватних колекціях Європи, Азії та Америки.

Серед його творчого доробку: марки для Пошти України, проєкти колекційних конвертів та штемпелів для Спілки українських філателістів в Австрії, проекти серії колекційних монет Банку Білорусі. Він є також дизайнером різноманітних відзнак та нагород. 

Фото: ГКУ в Мілані/Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-