В Угорщині пройшов концерт з нагоди 30-річчя відновлення Незалежності України

В Угорщині пройшов концерт з нагоди 30-річчя відновлення Незалежності України

Фото, відео
Укрінформ
В угорському місті Сегед 2 вересня відбувся концерт гурту українських бандуристів (Львів) та групи «Корпорація друзів» (Ужгород) в рамках серії заходів Місяця української культури, присвячених 30-й річниці відновлення Незалежності України.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на сайт Посольства України в Угорщині. 

Перед учасниками заходу з вітальним словом виступили радник Посольства України в Угорщині Іван Лукачук і голова Самоврядування українців міста Сегед Наталія Шайтош-Запаточна.

Раніше в рамках святкових заходів відбулося відкриття виставки Петриківського розпису художниць Галини Назаренко та Олени Ярмолюк та фотографій народних костюмів різних регіонів України, виставки вишиванки і рушників із власної колекції Культурного товариства українців області Чонград-Чонад, а також пройшла лекція з презентацією українських традицій у приміщенні бібліотеки області Шомодь.

У рамках Місяця української культури в Сегеді також буде проведено презентації книг українських авторів, зокрема книги Станіслава Асєєва «Світлий Шлях»: історія одного концтабору».

Заходи проводяться з 30 серпня по 23 вересня Самоврядуванням українців м. Сегед, Посольством України в Угорщині, Культурним товариством українців області Чонград-Чонад та Почесним Генеральним консулом України у місті Сегед у рамках 92-ої книжкової ярмарки у м. Сегед.

Фото: Embassy of Ukraine in Hungary/Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-