У Сеймі Литви відкрили фотовиставку про зниклих безвісти українських бійців

У Сеймі Литви відкрили фотовиставку про зниклих безвісти українських бійців

Фото
Укрінформ
У четвер у литовському Сеймі за сприяння українських та литовських дипустанов відкрилася виставка фотографій зниклих безвісти в російсько-українській війні українських бійців.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Товариство підтримки України (Ukrainas atbalsta biedrība).

Зазначається, що ініціаторами експозиції стали матері та дружини українських героїв, які не повернулися до рідних домівок. 

Як написала на своїй сторінці в соцмережах кримська активістка, яка двічі побувала в полоні в зоні проведення АТО, Гайде Різаєва, виставку організували з метою привернення уваги міжнародної спільноти до пошуку зниклих безвісти та визволення полонених в ході російської агресії українців. 

"Одного разу в 2014 році на дверях своєї камери в "ЛНР", з внутрішнього їх боку, я написала "Вір ... І віра врятує" ... На цей надпис дивилася і я в ті хвилини, коли вже не було зовсім сил чекати і боротися. ..Цей надпис, після мого звільнення, читали десятки, а може і сотні таких же людей, як і я ... І я впевнена в тому, що ці слова багатьом надавали сил .... Не можна втрачати віру .... ніяк не можна!", - прокоментувала важливість виставки Різаєва.

Активісти Анатолій та Алла Макух зазначили, що відкриттю виставки посприяли Посольство України в Литві та посол пан Яценківський Володимир Володимирович, і подякували усім причетним за "підтримку та родинне спілкування".

Фото: Анатолий-Алла Макух (Фейсбук)

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-