У Латвії пройшов III Міжнародний пленер з участю українських митців

У Латвії пройшов III Міжнародний пленер з участю українських митців

Фото
Укрінформ
У латвійському Вентспілсі 17-28 серпня пройшов Третій Міжнародний пленер «Вентспілс – перлина Балтійського моря», приурочений до 30-річчя незалежності України. Тепер за його результатами відкрито виставку, яка триватиме півтора місяця.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу з посиланням на організатора та мецената, Пленеру українську активістку Марію Антонову.

«Ми проводимо наш Пленер уже втретє. Минулого року, в умовах коронавірусних обмежень, він проходив онлайн, що також виявилося цікавим і продуктивним. Але тепер повернулися до звичного формату», – розказує Антонова.

За її словами, метою цього щорічного заходу є популяризація Вентспілса за межами Латвії. При цьому Пленер-2021 був присвячений 30-річчю Незалежності України, в ньому взяли участь четверо українських художників: Сергій Бабич, Анатолій Житарюк, Юрій Маріяш, Алла Троян, місцева художниця Сандра Гутмане та троє польських митців. Було створено 29 картин. Усі вони поруч з кращими творами минулих пленерів експонуватимуться півтора місяця у великому салоні Вентспілського будинку творчості.

«Хочу подякувати всім, хто був дотичний до цієї цікавої справи. Особлива подяка – нашому співорганізатору керівнику Культурно-спортивної асоціації «Фест» з Івано-Франківська Ліонеллі Жодік», – резюмувала Антонова.

Нагадаємо, Марія Антонова є також керівником Вентспілського культурного товариства «Кобзар».

Як повідомляв Укрінформ, Вентспілське культурне товариство «Кобзар» 14 серпня провело в старому місті на Тіргус лаукумс (Ринкова площа) святкові заходи на честь 30-річчя Незалежності України.

Фото – Олега Кудріна, Айварса Кестіріса/Ventas Balss

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-