Українці провели свято на честь ювілею незалежності України у латвійському місті Вентспілс

Українці провели свято на честь ювілею незалежності України у латвійському місті Вентспілс

Фото
Укрінформ
Вентспілське культурне товариство «Кобзар» 14 серпня провело в старому місті на Тіргус лаукумс (Ринкова площа) святкові заходи на честь 30-річчя Незалежності України.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

На відкритті свята виступив перший секретар Посольства України в Ризі Євген Янковський. Він привітав присутніх, подякував українцям і місцевій владі за підтримку України в боротьбі з російською агресією, відновлення територіальної цілісності та суверенітету країни. Також він окремо нагадав про перший саміт «Кримської платформи», який відкриється 23 серпня, та подарував керівництву «Кобзаря» в особі Марії Антонової пляшку кримського шампанського українського виробництва.

У святковому концерті на Ринковій площі старого Вентспілса, який тривав півтори години, брали участь багато виконавців. Зокрема – колектив Центру української культури «Мрія» (Даугавпілс); солісти, лауреати міжнародних конкурсів Сандіс Мартіньш Цауне, Олександра Кадера й інші виконавці з різних регіонів Латвії.

На заході також відбулася виставка картин та виробів майстрів декоративно-ужиткового мистецтва. Свої міські пейзажі Вентспілса виставила художниця Марина Ощенко. Учасники конкурсу борщів «За бабусиними рецептами» частували гостей свята смачним борщем.

Нагадаємо, у липні громада Вентспілса познайомилася з київською поеткою Наталією Бельченко.

Фото: Олег Кудрін, Посольства Україні в Латвії, КТ «Кобзар»

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-