Жовто-блакитна ніч: мости Стамбула, вежі-символи Анкари та Ізміра вбралися до Дня Незалежності

Жовто-блакитна ніч: мости Стамбула, вежі-символи Анкари та Ізміра вбралися до Дня Незалежності

Фото, відео
Укрінформ
Українці по всій Туреччині відзначили День Незалежності України – з цієї нагоди ввечері 24 серпня два мости через Босфор у Стамбулі підсвітили блакитним і жовтим кольорами, у кольори Державного прапора України також «вбралися» вежі символи Анкари й Ізміра.

Про це повідомляє власкор Укрінформу.

«З нагоди 30-річчя Незалежності України в кольори українського прапора у Стамбулі підсвічено мости через Босфор – Fatih Sultan Mehmet Köprüsü і Yavuz Sultan Selim Köprüsü та годинникова вежа в Ізмірі – İzmir Saat Kulesi. Дякуємо турецьким друзям за чудове вітання та підтримку!», – повідомив Генеральний консул України в Стамбулі Олександр Гаман.

Раніше, до Дня Державного прапора України та 30-річчя Незалежності України на будівлі Генконсульства України в Стамбулі було розміщено великий синьо-жовтий стяг.

Читайте також: МЗС опублікувало добірку вітань діаспори з Днем Незалежності

У столиці Туреччини – Анкарі на урочистий захід з нагоди Дня Незалежності України за участю українських дипломатів, української та кримськотатарської  громад, друзів України зібралися біля символу міста – вежі Атакулє.

«День Незалежності - це я свято дня народження, але йдеться про країну. Це можливість зробити підсумки, щось переосмислити та йти далі. Нам є чим пишатися, українці - дуже працьовитий народ, останні тридцять років - тому підтвердження», – сказала повірений у справах Посольства України в Туреччині Наталя Лопатіна, звертаючись до присутніх.

Дипломатка наголосила, що сьомий рік триває на сході України триває війна, частина території України знаходиться під окупацією.

Читайте також: Українці всього світу святкують День Незалежності України

«Майже сім років триває війна на сході України. Ми вдячні всім тим, хто захищає нашу землю та дає нам можливість жити, ростити дітей, дивитися у майбутнє. Маємо пам’ятати, що частина території України знаходиться під окупацією. Ми повинні докладати всіх зусиль, щоб одного дня свято незалежності прийшло також на ті землі, аби там замайорів український прапор», – сказала Наталя Лопатіна.

Перед присутніми виступив танцювальний ансамбль української спілки в Анкарі «Квіти України». Українська художниця Анна Полат представила виставку своїх картин, виконаних аквареллю, масляними фарбами та в техніці розпису на шовку.

Раніше українські громадські організації в Туреччині записали відео до Дня Незалежності України. Відеопривітання з Днем Державного Прапора України та з 30-річчям Незалежності України записали студенти та викладачі відділення україністики Стамбульського університету.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-