Українці всього світу святкують День Незалежності України

Українці всього світу святкують День Незалежності України

Оновлено
Укрінформ
У вівторок, 24 серпня, українці в усьому світі урочисто відзначають 30-ту річницю відновлення незалежності України та висловлюють свої вітання з нагоди свята.

Як передає Укрінформ, про це повідомляють громади українців та дипломатичні установи. 

Прес-служба Об’єднання українців Росії звернулась до українського громадського активу Росії з пропозицією створити вітання до Дня Незалежності України. У регіонах українські активісти відгукнулись на звернення і надіслали привітання. Фото- та відеопривітання доступні за посиланням.

Ніагарський водоспад висвітлив синьо-жовтий до святкування 30-го Дня Незалежності України

Фото: Посольство України в Канаді
Фото: Посольство України в Канаді

СФУЖО вітає все світове українство з 30-літнім ювілеєм Незалежності України

Світова Федерація Українських Жіночих Організацій щиро привітала Україну та українців у всьому світі з 30-ою річницею відновлення Незалежності України!

24 серпня 1991 р. - це день перемоги українського народу у прагненні мати свою незалежну самостійну Українську Державу. Це день, коли сповнилася вистраждана мрія не одного покоління борців за волю України.

Вони довели своїми подвигами, що наша нація є незнищенною і вічною на цій землі.

Сьогодні ми, українки діаспори, разом зі своїми братами і сестрами в Україні несемо світоч борців за волю до великої мети – сильної, демократичної, процвітаючої України. На світових політичних, економічних, культурних майданчиках ми допомагаємо нашій духовній Батьківщині Україні протистояти московському окупанту.

Ми дякуємо кожному, хто розбудовує Україну та сприяє її процвітанню. Слова нашої особливої вдячності - українським захисникам. Ми захоплюємося силою їхнього духу та бажаємо їм міцного здоров’я.

Ми віримо у спільну перемогу та майбутнє України. Бо для нас Україна – понад усе! Разом ми збережемо Незалежну Україну – для себе, для наших дітей, для прийдешніх поколінь українців.

Слава Україні! Героям Слава!

Найвища будівля світу Burj Khalifa в Дубаї засяяла до Дня Незалежності України синьо-жовтими кольорами

Українці Угорщини відсвяткували День Незалежності

Українська громада в Угорщині традиційно відсвяткувала День Незалежності України біля пам'ятника Тарасу Шевченка на однойменній площі Будапешта.

Богослужіння з нагоди святкування річниці незалежності України в Австрії

Фото: Посольство України в Австрії
Фото: Посольство України в Австрії

У Греко-католицькій церкві Святої Варвари у Відні та в Українській православній церкві у Храмі святої Трійці відбулися Богослужіння з нагоди святкування 30-ї річниці Незалежності України! Разом з українською громадою у Службі Божій взяли участь представники посольства.

Фото: Посольство України в Австрії
Фото: Посольство України в Австрії
Фото: Посольство України в Австрії
Фото: Посольство України в Австрії

Українське Національне Об’єднання Канади вітає із 30-ю річницею Незалежності України

Українці в Анкарі відзначили День Незалежності України

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«День Незалежності - це як свято дня народження, але йдеться про країну. Це можливість підвести підсумки, щось переосмислити. Нам є чим пишатися, українці - дуже працьовитий народ, останні тридцять років - тому підтвердження», - сказала на урочистому заході з нагоди Дня Незалежності України за участю українських дипломатів, української та кримськотатарської громад, друзів України повірений і справах Посольства України в Туреччині Наталя Лопатіна.

Дипломат наголосила, що сьомий рік на сході України триває війна, частина території України під окупацією.

«Сім років триває війна на сході України. Ми вдячні всім тим, хто захищає нашу землю та дає нам можливість жити, ростити дітей, дивитися у майбутнє. Маємо пам’ятати, що частина території України знаходиться під окупацією. Ми повинні докладати всіх зусиль, щоб одного дня свято незалежності прийшло також на ті землі, аби там замайорів український прапор», - сказала Лопатіна.

Перед присутніми виступив танцювальний ансамбль української спілки в Анкарі «Квіти України». Українська художниця Анна Полат представила виставку своїх картин, виконаних аквареллю, масляними фарбами та в техніці розпису на шовку.

До Дня Державного Прапора України та 30-річчя Незалежності України на будівлі Генконсульства України в Стамбулі було розміщено великий синьо-жовтий стяг.

Фото: Генконсульство у Стамбулі
Фото: Генконсульство у Стамбулі

Українські громадські організації в Туреччині записали відео до Дня Незалежності України. Відеопривітання з Днем Державного Прапора України і з 30-річчям Незалежності України записали студенти і викладачі відділення україністики Стамбульського університету.

Святкування Дня Незалежності у Литві

У 30 річницю Дня Незалежності України, співробітники Посольства України у Литовській Республіці та члени їх сімей, представники української громади Литви та литовської громадськості, громадяни України, які тимчасово перебувають на території ЛР, традиційно зібралися біля пам’ятника Тарасу Шевченку, розташованому в Українському сквері, що знаходиться у центрі Старого міста Вільнюса, та поклали квіти Великому Кобзарю України, борцю за Незалежність та Свободу України.  

Фото: Посольство у Литві
Фото: Посольство у Литві

Священник Української Греко-Католицької Церкви Пресвятої Трійці міста Вільнюс отець Тадей Годованець (чину Святого Василя Великого) виголосив молитву за мир в Україні, після чого учасниками заходу було виконано Державний Гімн України.

Вітання від Посольства України в Словацькій Республіці 

Посольство України в Словацькій Республіці спільно з українською громадою відзначили 30-ту річницю Незалежності України. 

"Посол Юрій Мушка привітав учасників заходу зі святом, підкресливши, що Україна відбулася, як демократична європейська держава, як надійний і передбачуваний міжнародний партнер, що впевнено крокує до Європейського Союзу. Всі труднощі які трапляються на шляху ми долаємо разом, як цілісна та незалежна держава.  Це велике свято є яскравим свідченням цього", - йдеться у вітанні.

Вітання від Громади українців Лівану

«Роки незалежності стали випробовуванням для всіх нас - випробовуванням на зрілість, на терпіння, на толерантність, нарешті – на здоровий глузд. Держава, що вистраждана поколіннями українців, за яку віддано скільки життів і крові, крові наших предків і сучасників, впевнено крокує у щасливе майбутнє», – йдеться у вітанні.

Українці Лівану від усієї душі зичать міцного здоров’я, миру, добра, щастя, достатку, щедрої долі та подальших перемог в усіх справах.

Вітання від Союзу українців Румунії

«Україна святкує сьогодні 30-ту річницю проголошення незалежності! Ідеали тих, хто сприяв створенню незалежної української держави три десятиліття тому, залишаються знаковими і сьогодні. І своїми зусиллями українські лідери зобов’язані виправдати очікування пересічних людей, які хочуть жити у справді демократичній та європейській країні, об’єднані навколо національних символів», – йдеться у вітанні.

Зауважується, що у Союзі українців Румунії українська влада має і завжди матиме надійного союзника в досягненні цілей України щодо європейської та євроатлантичної інтеграції. Водночас СУР і надалі рішуче діятиме як місток між двома народами, українським та румунським, з багатою культурою, історією та традиціями, сприяючи розвитку та зміцненню двосторонніх відносин між Румунією та Україною та повному використанню їхнього потенціалу.

«Щиро вітаємо усіх українців з Днем Незалежності України! Бажаємо вам процвітання й, особливо, миру! Многая літа тобі, Україно! Многая літа вам, українці, де б ви не знаходились!», – висловили вітання у СУР.

Відеопроєкт до Дня Незалежності «Ми діти твої, Україно!» від Українців Індії

Колектив Посольства України в КНР щиро вітає з 30-ю річницею Незалежності України

«Ця дата втілила в собі давнє прагнення нашого народу до свободи і самовизначення. Незалежність стала новою точкою відліку в житті кожного українця. У цей урочистий день бажаємо всім міцного здоров'я, щастя, добра, порозуміння, згуртованості, миру і процвітання Україні», – йдеться в повідомленні.

Вітання від посольства України в Мексиці

«Сьогодні на нашу Незалежність вкотре в історії зазіхнув зовнішній ворог. Однак ми були б не українцями, якби сиділи, склавши руки. Наш народ демонструє усьому світові дивовижну силу волі, дає гідну відсіч агресору, який прагне знищити Соборність і Незалежність нашої Держави. Багато українських воїнів захищають свободу і незалежність свого народу. В ці дні ми згадуємо наших героїв і вдячно молимося за кожного, хто віддав своє життя за майбутнє України», – йдеться у вітанні.

У цей величний святковий день дипустанова побажала наснаги, терпіння і віри, віри у себе, свій народ і свою Україну. Адже допоки ми віримо в Україну, нам все вдасться. Ми розбудуємо сильну, процвітаючу і заможну державу.

Українська громада в Нідерландах з нагоди Дня Незалежності України організувала традиційний заплив каналами

Як повідомляє власний кореспондент Укрінформу, святкування 30 річниці Незалежності України проходило у Гаазі. Каналами заплив робили чотири човни з українською символікою.

Участь у заході взяв посол України в Нідерландах Всеволод Ченцов та представники посольства.

Вітання з Днем державного прапора України і Днем незалежності України від Посольства України в Азербайджанській Республіці

«Це свято пам’яті про покоління наших предків, які боролися за державність, а також день, коли необхідно думати про завтрашній день, про майбутні покоління, про нашу відповідальність перед історією. Адже ми зустрічаємо 30- річницю Незалежності України в умовах зовнішньої збройної агресії, коли проливається кров захисників нашої Батьківщини. Такою є ціна за прагнення нашого народу до гідного життя у цілісній, незалежній та процвітаючій європейській державі», – йдеться у вітанні.

Зауважується, що сьогодні, як ніколи раніше, це свято висуває перед кожним із нас високі вимоги, спонукає до особливої відповідальності перед собою, своєю країною, прийдешніми поколіннями, оскільки це – найскладніший період сучасної України.

Українці Індії щиро вітають рідну країну, всіх українців на рідній землі та у світі з Днем Незалежності

"Бажаю всім нам миру в країні і в душі, міцного здоров’я, невичерпної енергії і впевненості у власних силах, безмежного щастя і затишку у родинах, а найголовніше – єднання заради досягнення найзаповітнішого – процвітання України!", - йдеться в привітанні.

Україну та українців у всьому світі з 30-ою річницею відновлення Незалежності України щиро вітає Світова Федерація Українських Жіночих Організацій (СФУЖО).

«Сьогодні ми, українки діаспори, разом зі своїми братами і сестрами в Україні несемо світоч борців за волю до великої мети – сильної, демократичної, процвітаючої України. На світових політичних, економічних, культурних майданчиках ми допомагаємо нашій духовній Батьківщині Україні протистояти московському окупанту», – йдеться в привітанні.

У СФУЖО подякували кожному, хто розбудовує Україну та сприяє її процвітанню, а особливо – українським захисникам.

Привітання з Днем незалежності України від професора Університету Кобе Гакуін, президента Асоціації україністів Японії Йошіхіко Окабе

Українці, які мешкають у Шри Ланці, разом з місцевою спільнотою, у якості відеопривітання до 30-ї річниці Незалежності України, презентували музичний кліп на пісню Володимира Івасюка «Я піду в далекі гори» (1968р.), яку виконали українка Adari Daria (Дарина Токолова) та місцевий виконавець Ryo Hera (Ranga Herath). Зазначений некомерційний проєкт реалізовано повністю на волонтерських засадах: локація, знімальна група, реквізит – все організовано на ентузіазмі. Локація: озеро Сембуватте (Центральна Провінція), яке нагадує карпатський Синевир.

Вітання з Днем незалежності Україні і українцям у поезії кенійського поета та генерального секретаря спілки письменників Кенії PEN Centre, Тоні Мочами

Посольство України привітало з Днем Незалежності українську громаду Іспанії

«Щиро вітаємо вас з найбільшим державним святом України – Днем незалежності. 30 років тому втілилася мрія багатьох поколінь наших предків, що виборювали право українського народу мати свою власну суверенну державу, право визначати самостійно свою долю, право на свою правду у власній хаті», – йдеться у привітанні.

Колектив Посольства України в Королівстві Таїланд щиро вітає з 30-ю річницею Незалежності України

Вітання від Посольства України в Естонії

У привітання зауважується, що українська громада має об’єднати зусилля для подальшої розбудови держави, розвитку громадянського суспільства та консолідації нації, відстоювання територіальної цілісності держави.

Вітання Посла України в Республіці Польща Андрія Дещиці українській громаді в Польщі з нагоди 30-річчя Незалежності України

Відеопривітання Посла України в Австралії Миколи Кулініча з нагоди 30-ї річниці незалежності України

Вітання від генерального консульства України в Мілані

Із 30-ю річницею відновлення незалежності України щиро вітає Посольство України у Північній Македонії

«У цей знаковий день бажаємо усім українцям злагоди, непохитності духу та мирного неба. Нехай наша Держава розвивається та міцнішає, а ми, в свою чергу, щодня докладатимемо до цього максимум зусиль, адже наша сила в єдності», – йдеться у привітанні.

Мер Праги вітає Україну та всіх, хто має Україну в серці, з Днем незалежності

У Норвегії відзначили День Державного Прапора та 30-річчя Незалежності України

Звернення Надзвичайного і Повноважного Посла України в ПАР Любові Абравітової до українців півдня Африки з нагоди Дня відновлення Незалежності України

«Дорогі українці півдня Африки! Ті, кого доля закинула до Південно-Африканської Республіки, Мозамбіку, Намібії, Зімбабве, Замбії, Маврикію, Ботсвани, Мадагаскару, Лесото, Есватіні! Від усього серця вітаю вас із Днем відновлення Незалежності України – святом, коли ми, українці, єднаємося в почутті гордості за нашу країну і побажаннях їй миру, добробуту і успіхів абсолютно в усіх сферах!», – йдеться у вітанні

Зауважується, що посольство України в Південно-Африканській Республіці докладає чимало зусиль, аби дух єднання української громади і її зв’язок з Україною зростав і зміцнювався, ґрунтуючись на проєктах у сфері освіти і культури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-