У СКУ оголосили імена фіналістів молодіжної ініціативи для діаспори «30 до 30»

У СКУ оголосили імена фіналістів молодіжної ініціативи для діаспори «30 до 30»

Укрінформ
У четвер, 19 серпня, завершилась перша ініціатива Світового конґресу українців для молодих діаспорян «СКУ: 30 до 30» – імена 30 фіналістів оголосили під час живої трансляції на каналі СКУ.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті СКУ, а також у повідомленні у Фейсбуці Віцепрезидентки СКУ в Океанії, Азії та Африці Наталії Пошивайло-Таулер.

Ініціатива розпочалася 10 червня з нагоди 30-го ювілею незалежності України. Упродовж трьох місяців експертний комітет СКУ шукав талановиту молодь віком до 30-ти років з усього світу, аби віддати шану та відзначити заслуги тих, хто зміцнює глобальний імідж України та розвиває українські громади.

«Понад 100 людей з різних кутків світу брали участь в нашому конкурсі. А фактично – це не конкурс, а збір молодих людей, які сьогодні провадять важливу працю і в майбутньому працюватимуть зі Світовим конґресом українців», – розповів про відбір перший Віцепрезидент Світового конґресу українців Стефан Романів.

У проєкті брала участь талановита молодь, котру об’єднав молодий вік, громадянська позиція, українське походження та активна участь у житті діаспори. До списку 30-ти увійшли українці з Канади, США, Німеччини, Великої Британії, Аргентини, Лівану, ОАЕ та інших країн.

«Покоління Незалежність отримало можливість, про яку могли тільки мріяти їхні попередники, адже вони народилися, виросли та живуть за вільної України. Однак, зміни не приходять автоматично з молодим поколінням. З молоддю треба працювати, і молодіжна ініціатива «СКУ 30 до 30»  є добрим свідченням такої праці», – прокоментував запуск ініціативи Архиєпископ-Митрополит Філадельфійської Української Греко-Католицької Церкви в США Борис Ґудзяк.

Номінантів визначали за ініціативністю, ефективністю, креативністю, навичками командної роботи та лідерства, волонтерською діяльністю, а також досягненнями в країні їхнього проживання.

Наталія Пошивайло-Таулер, яка працювала в експертному комітеті, розповіла, що було отримано на розгляд понад 120 анкет з 24 країн світу.

«Оголошені мною амбасадори 30 до 30: Володимир Михайло Сурма (Велика Британія), Марина Приходько (США), Роман Руссу (Молодова), Катерина Ботнар (Естонія), Касіян Солтикевич (Канада), Світлана Прокопів (Норвегія), Максим Лозинський (США), Дарія Мимка (Польща)», – написала вона у Фейсбуці.

Ознайомитись з повним списком фіналістів можна за посиланням.

Відповідальними за вибір фіналістів були члени експертного комітету СКУ, які оголосили імена під час віртуальної церемонії нагородження 19 серпня: Перша леді України (2010-2005) та голова комітету Катерину Ющенко, Архиєпископ-Митрополит Філадельфійської Української Греко-Католицької Церкви в США Борис Ґудзяк, Регіональна Віцепрезидентка  Світового Конґресу Українців Наталія Пошивайло-Таулер, а також керівниця Українського форуму Королівського інституту міжнародних відносин Chatham House Лондон Орися Луцевич.

«Для мене велика честь бути головою експертного комітету такої яскравої молодіжної ініціативи як «СКУ ЗО до ЗО». Покоління Незалежність». Українська молодь, ви неймовірні! Переглянувши ваші анкети я зрозуміла одне – не варто хвилюватися, адже сьогоднішня діаспора і її серце – наша молодь, сповнена енергією, відданістю, творчістю і  має успіхи в громадському житті», – поділилась враженнями від проєкту голова Експертного комітету Катерина Ющенко.

Партнери проєкту:

  • Національна скаутська організація України «Пласт». Організація має багату 109-річну історію, на сьогодні налічує понад 14 тисяч пластунів у 24 країнах світу.
  • Міжнародна молодіжна громадська організація
  • «Cпілка української молоді» (CYM).
  • Одна з найбільших організацій, яка працює з українською молоддю світу, заснована у 1925 році в Києві.
  • «Cоюз українськoгo студентства Канади» (CУСК). Національний координаційний орган українських студентських організацій у вищих навчальних закладах Канади, створений у 1953 році у місті Вінніпеґ і вважається найбільшим союзом українських студентів за межами України.
  • Світовий конґрес українських Молодіжних Організацій. Координаційна надбудова українських молодіжних організацій дiаспори, створена у 2013 році на основі молодіжної комісії при Світовому конґресі українців, яка існувала з 1967 року.
  • Ініціатива реалізується за підтримки Temerty Foundation.

Нагадаємо, Світовий конґрес українців запросив на II форум «Єднаємось Україною», який буде проведено з нагоди 30-ї річниці відновлення української Незалежності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-