Представники мерії Дніпра збирають у США книжки для Бібліотеки української діаспори ім. Джона Маккейна

Представники мерії Дніпра збирають у США книжки для Бібліотеки української діаспори ім. Джона Маккейна

Укрінформ
Представники Дніпровської міської ради під час закордонного відрядження до Сполучених Штатів Америки (м. Рочестер, штат Нью-Йорк) працюють з книжками та матеріалами для наповнення фонду Бібліотеки української діаспори ім. сенатора Джона Маккейна у Дніпрі.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті Дніпровської міськради.

У складі дніпровської делегації – секретар міської ради Олександр Санжара, начальниця управління економічного розвитку та інвестицій Наталія Чернишова та директор комунального підприємства «Музей історії Дніпра» Олег Репан.

«Зокрема, вони мають опрацювати та систематизувати 100 коробок архівних матеріалів, серед яких – надзвичайно цінні та рідкісні книги. Завдяки ним наша книгозбірня стане однією з найкращих бібліотек української діаспори в Україні та єдиною – з подібною колекцією. Ці видання – спадщина Мирка Пилишенка, емігранта з України, вченого, художника і філантропа, який у 1949 р. вимушений був покинути рідну землю і поїхати до США. Цю колекцію пан Мирко збирав усе життя», – йдеться в повідомленні.

У мерії розповіли, що серед архівів є унікальні знахідки дореволюційних часів, які пов’язані з історією становлення Катеринослава. Ці речі стануть частиною експозиції Музею історії Дніпра.

Зауважується, що налагодженню такої співпраці активно сприяли члени української громади Рочестера – Тамара Денисенко, Ярослав Кірик, члени Української федеральної кредитної спілки та родина Пилишенків.

Нагадаємо, у Музеї української діаспори в Києві відкрився виставковий проєкт «Катерина Кричевська-Росандіч. Дороги та люди», організований з нагоди 95-річного ювілею української американської художниці.

Фото: Дніпровська міськрада

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-