У Музеї української діаспори відкрилася виставка про Катерину Кричевську-Росандіч

У Музеї української діаспори відкрилася виставка про Катерину Кричевську-Росандіч

Фото
Укрінформ
У Музеї української діаспори в Києві 29 липня відкрився виставковий проєкт «Катерина Кричевська-Росандіч. Дороги та люди», організований з нагоди 95-річного ювілею української американської художниці.

Про це повідомив кореспондент Укрінформу.

«Для нашого музею Катерина Кричевська-Росандіч є особливою мисткинею, адже в нашому музеї зберігається найбільше її робіт в Україні. Нам дуже приємно, що ми можемо зробити для неї такий подарунок. Вона представниця третього покоління династії Кричевських, значення якої для нашої культури та ідентичності важко переоцінити», – сказала під час відкриття виставки директорка Музею української діаспори Оксана Підсуха.

Зауважимо, що виставка, що триватиме до 19 вересня, представила ретроспективу творчості мисткині в контексті її життєвих шляхів, мистецьких впливів і видатних особистостей, з якими перетиналася доля Кричевської в Україні, Європі, США (Георгія Малакова, Якова Гніздовського, Миколи Кричевського, Василя Кричевського (Молодшого), Людмили Морозової, Петра Холодного (Молодшого).

Виставка відкрита за підтримки Українського культурного фонду.

Уся інформація про проєкт «Катерина Кричевська-Росандіч. Дороги. Straßen. Roads» з’являтиметься на сторінках Charitable Foundation "Diaspora"Музей української діаспориНаціональний музей «Київська картинна галерея».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-