У Хорватії висадили українські тополі

У Хорватії висадили українські тополі

Фото, відео
Укрінформ
Організатори глобального екологічного проєкту «Greening of the Planet» разом з українськими та хорватськими дипломатами, представниками української діаспори висадили дерева.

Тополі, висаджені на території Посольства України в Хорватії, привезені з Луганської області, передає кореспондент Укрінформу.

Під час висадки дерев перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова зазначила, що ця подія є знаковою, адже тополя є символом України і здавна уособлює красу нашої країни, духовну міць народу, засвідчують любов до рідної землі.

Надзвичайний і Повноважний Посол України в Хорватії Василь Кирилич додав, що тополя - надзвичайно корисне для мегаполісів дерево: «По-перше, вона економить міську площу, бо росте не вшир, а вгору. По-друге, має величезну крону та очищує повітря на всій своїй висоті».

Читайте також: До Дня вишиванки українська громада висадила дерева в передмісті Абу-Дабі

«Дякуємо Міністерству закордонних справ України за допомогу в транспортуванні дерев з України в Хорватію. Ми раді, що проєкт «Greening of the Planet» не тільки озеленює планету, але й об’єднує людей Землі, що є дуже важливим для досягненням будь-яких цілей. Тільки об’єднавшись ми можемо забезпечити екологічно чисте майбутнє для наших дітей, внуків, правнуків, та й зрештою для самих себе», - наголосила ініціаторка проєкту «Greening of the Planet» Ганна Крисюк.

У свою чергу, представники української діаспори подякували делегації з України за приїзд, спілкування та активне і позитивне позиціонування держави на міжнародній арені.

Читайте також: В Австрії українські дипломати висадили черешню, сливу та сакуру

Участь у висадці дерев також взяла Надзвичайний і Повноважний Посол Хорватії в Україні Аніца Джамич.

Ціллю проєкту «Greening of the Planet» є привернення уваги до проблем глобального потепління та відновлення екосистеми Землі, а також формування позитивного іміджу України у світі через колективну історію успіху та об’єднання людей по всій планеті.

Ініціатива реалізації проєкту «Озеленення України» належить президенту «CEO Club Ukraine» Сергію Гайдайчуку та генеральному директору Книги рекордів України Ганні Крисюк за підтримки Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів, Міністерства закордонних справ та Державного агентства лісових ресурсів.

Фото: Facebook/Emine Dzheppar

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-