Сьогодні українська громада Чехії є як ніколи згуртованою – посол

Сьогодні українська громада Чехії є як ніколи згуртованою – посол

Укрінформ
Сьогодні українська громада Чехії є як ніколи згуртованою, у ній практично відсутні будь-які серйозні протиріччя, тим більше ідеологічного плану.

Як передає Укрінформ, про в інтерв’ю журналу «Пороги» розповів Надзвичайний і Повноважний Посол України в Чеській Республіці Євген Перебийніс.

«Так і має бути. Адже українці у Чехії – величезна сила, яка має всі підстави для того, щоб її голос тут був почутий. Але для цього вона має бути єдиною», – сказав він.

За його словами, у Чехії практично немає організацій, які б ставили під сумнів необхідність боротьби України проти російської агресії, переважна більшість так чи інакше залучається до збору гуманітарної допомоги, оздоровлення діточок наших героїв, боротьби з російською пропагандою.

Звісно, зауважив дипломат, і тут Росія намагається створити лояльні псевдоукраїнські структури, але особливо їм це не вдалося. Деструктивну і провокаційну діяльність окремих осіб, які себе видавали за українських активістів, українська громада одразу ж викинула.

Читайте також: Посол України провів зустріч з керівниками українських організацій Чехії

«Мені надзвичайно комфортно співпрацювати з представниками чеських українських організацій. Передусім тому, що в переважній більшості питань ми – однодумці. Така співпраця відбувається насамперед в рамках Координаційної Ради керівників українських організацій, створення якої я ініціював практично у перші дні після свого призначення. На початках, як мені здалося, між деякими організаціями були певні «тертя» чи особисті непорозуміння, але зараз атмосфера є загалом робочою і конструктивною», – розповів Перебийніс.

Нагадаємо, посол Євген Перебийніс заявив, що ситуація в українській діаспорі Латвії справді складна – значна її частина перебуває у просторі так званого «русского міра».

Фото: Ольга Танасійчук, Прага

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-