У бельгійському Льєжі відновлють постраждалий від повеней храм УГКЦ

У бельгійському Льєжі відновлють постраждалий від повеней храм УГКЦ

Фото
Укрінформ
У Бельгії парафія Покрови Пресвятої Богородиці Української Греко-Католицької Церкви в м. Льєжі відновлює храм, що постраждав у результаті викликаних зливами повеней.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив представник Льєжської єпархії отець Михайло Шевцов.

За його словами, під час стихійного лиха у храмі було 1,7 м води.

«Нехай Милостивий Господь винагородить сторицею всіх, хто відгукнувся і прийшов на допомогу. Ми велика і єдина Церква без кордонів!», – написав отець Михайло.

Храм розташований за адресою: rue Artus Bris 11, Liège

Фінансові пожертви можна надсилати на рахунок:

LIEGE EGLISE UKRAINIENNE

BE80 0011 1242 3177

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці тижня у внаслідок важких опадів у кількох європейських країнах, включаючи Бельгію, Німеччину, Нідерланди, Францію, Австрію, виникли масштабні повені, які потягнули за собою великі руйнування та десятки людських жертв.

У Бельгії у провінції Льєж близько 17 000 родин залишалися без електрики, за оцінкою фахівців, поновлення електропостачання може забрати тижні. За станом на 18 липня, близько 20 000 домогосподарств залишалися знеструмленими у провінції Фламандський Брабант.

За попередньою оцінкою, близько 90 відсотків Валлонії – 240 з 262 муніципалітетів, - постраждали від стихії. Зростає кількість жертв повені – за уточненими даними, підтверджена загибель 31-ї людини, ще 163 людей вважаються зниклими безвісти.

Нагадаємо, у бельгійському Брюгге українська діаспора поставила «Наталку Полтавку».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-