Канадський банк передав допомогу пораненому на Донбасі захиснику України

Канадський банк передав допомогу пораненому на Донбасі захиснику України

Фото
Укрінформ
Канадський банк UCU (Торонто) в рамках проєкту допомоги українським важкопораненим бійцям «УКС допомагає Україні» передав одноразову фінансову допомогу, яку члени команди ГО «Галицькі Сурми» відразу вручили важкопораненому бійцю ЗСУ Володимиру Петрову.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив активіст Юрій Ліпар.

Цього разу наші дороги завело в місто Березне, що на півночі Рівненської області.Тут живе важкопоранений боєць Української Армії – Володимир Петров, який пішов на російсько-українську війну добровольцем у 2016 році. Він родом з Макіївки, тому три рази продовжував контракт з надією, що наша армія ввійде в це місто і наш вояка побачить там своїх рідних. Але куля російського снайпера поміняла всі плани солдата», – йдеться в повідомленні.

Володимир служив у 24-й бригаді, яка дислокувалась біля Мар'їнки. Був теплий червневий вечір 2019 року. Володимир був в дозорі. Коли поправляв маскувальну сітку над окопом, російський снайпер поцілив йому в стегнову кістку та розтрощив її. Добре що при собі він мав аптечку, тому сам собі стягнув жгутом ногу і перемотав бинтом.

«Далі були медзаклади Курахового та Покровська. Пізніше гелікоптером в Харківський госпіталь і на кінець у Вінницький. Переніс декілька операцій. Реабілітацію проходив у Львівському Військовому Госпіталі. На сьогодні доброволець пересувається з допомогою милиць, або на візку. Одна нога коротша на 6 см. Реабілітація потрібна постійно», – повідомив активіст.  

Нагадаємо, у Канаді пройшов веломарафон на підтримку українських ветеранів.

Фото: Юрій Ліпар / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-