Українські активісти Латвії згадали про трагедію МН17 біля посольств Нідерландів і РФ

Українські активісти Латвії згадали про трагедію МН17 біля посольств Нідерландів і РФ

Укрінформ
Активісти латвійського «Товариства підтримки України/Ukrainas atbalsta biedriba» напередодні сьомої річниці збиття рейсу МН17 над окупованою Донеччиною провели акції біля посольств Нідерландів та Росії у Ризі.

Про це розказали кореспондентові Укрінформу активісти Ukrainas atbalsta biedriba.

«Ми вийшли сьогодні під посольства, щоб нагадати про цю страшну трагедію. Про це мають пам’ятати та скорботи не тільки в Україні, Нідерландах, а й в усьому світі. Також треба пам’ятати, хто вчинив це – російські агресори. Якщо забувати про таке, то подібні злочини можуть повторитися», – сказала активістка Товариства Рената Корстаньє-Кушнарчук.

Учасники акції прийшли спочатку до Посольства Нідерландів, а потім – до російського. Вони сфотографувалися під українським і латвійським прапорами, тримали великий банер «MH17. Russia`s military crime».

Голова Ukrainas atbalsta biedriba Тетяна Лазда уточнила, що найближчими днями акції пам’яті МН17 мають пройти в інших країнах світу. Зокрема, українська громада Великої Британії планували вийти з вуличною акцією. В Німеччині та Португалії очікується флешмоб.

Як повідомляв Укрінформ, Окружний суд Гааги у березні 2020 року розпочав розгляд справи про катастрофу літака рейсу МН17.

Пасажирський Boeing-777 «Малайзійських авіаліній», що виконував рейс MH17 з Амстердама в Куала-Лумпур, зазнав катастрофи на тимчасово окупованій частині Донецької області 17 липня 2014 року. На борту лайнера перебували 283 пасажири та 15 членів екіпажу, всі вони загинули.

Міжнародна слідча група дійшла висновку, що літак був збитий з зенітно-ракетного комплексу «Бук», який належить 53-ій зенітно-ракетній бригаді протиповітряної оборони російських збройних сил, дислокованій у Курську.

19 червня 2019 року Міжнародна слідча група назвала імена чотирьох підозрюваних, яких вважають причетними до транспортування та бойового застосування ЗРК «Бук». Це колишній офіцер ФСБ, так званий колишній міністр оборони «ДНР» Ігор Гіркін (Стрєлков), генерал, а на час збиття літака полковник ГРУ Генштабу Збройних сил РФ, глава "ГРУ ДНР" Сергій Дубінський, підполковник ГРУ Олег Пулатов (усі – громадяни РФ), громадянин України Леонід Харченко, який воював на боці «ДНР».

Нагадаємо, біля посольства Російської Федерації у Відні 12 липня пройшла демонстрація в пам'ять про жертв рейсу MH17 та з метою нагадування російській державі про її відповідальність в авіакатастрофі.

Фото - Ukrainas atbalsta biedriba

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-