УГКЦ заснувала монашу спільноту у Чиказькій єпархії Святого Миколая у США

УГКЦ заснувала монашу спільноту у Чиказькій єпархії Святого Миколая у США

Укрінформ
Чиказька єпархія Святого Миколая 12 липня збагатилася монашою спільнотою – на головному летовищі м. Чикаго владика Венедикт Алексійчук, єпарх Чиказький, зустрів сестер монахинь, які прилетіли з України.

Як передає Укрінформ, про це повідомив інформаційний ресурс УГКЦ.

«П'ятеро сестер будуть проживати недалеко від Чикаго у Ричмонді (штат Іллінойс), де знаходиться храм та житлова будівля, які й утворюють монастирський комплекс. Господь Бог наділив сестер різними дарами, якими вони будуть служити для добра вірних, а найбільший і безцінний дар – це їхня молитва», – йдеться в повідомленні.

Зауважується, що монастир названий на честь Успіння Пресвятої Богородиці. Його покровителькою є Унівська Божа Матір, копію ікони якої сестри привезли зі собою.

«Ця неординарна подія свідчить про те, що єпархія Святого Миколая духовно зростає і стає однією великою родиною. Особлива подяка Господу Богу за цей дарунок у ювілейний рік Чиказької єпархії, – 14 липня єпархії виповнюється 60 років. У 1961 році Папа Римський Іван XXIII підписав папську булу, якою засновано Чиказьку єпархію Святого Миколая з осідком у м. Чикаго (штат Іллінойс, США)», – розповіли в УГКЦ.

Також повідомляється, що з нагоди ювілею, 28 серпня, відбудеться перша проща до монастиря Успіння Пресвятої Богородиці.

Місце розташування монастиря: 5700 Hill Rd, Richmond, IL 60071.

Нагадаємо, 12 липня, у день празника Святих Верховних апостолів Петра і Павла, відбулася інтронізація третього правлячого архиєрея Мельбурнської єпархії Святих Верховних апостолів Петра і Павла для українців візантійського обряду в Австралії, Новій Зеландії та Океанії владики Миколи Бичка.

Фото: УГКЦ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-