У Тунісі відбувся форум української діаспори, присвячений річниці Незалежності України

У Тунісі відбувся форум української діаспори, присвячений річниці Незалежності України

Фото
Укрінформ
У місті культури в центрі Тунісу до 30-ї річниці Незалежності України відбувся форум українців «Сучасна Україна: хто ми?», які прибули з різних регіонів Туніської Республіки.

Як передає Укрінформ, про це повідомило Посольство України в Тунісі.

На відкритті форуму виступив посол України Володимир Хоманець. Він привітав учасників заходу та наголосив на важливості збереження української ідентичності в діаспорі, культурних  досягнень українського народу, любові до рідної мови, до історії та традицій.

Також український дипломат побажав успіхів у навчанні учням української суботньої школи «Зернятко», подякував керівництву Організації закордонних українців «Берегиня» за зусилля, спрямовані на забезпечення належного функціонування осередку української освіти в Тунісі.

«Під час форуму доповідачі розповіли про досягнення українців  за роки незалежності. Обговорювалися питання консолідації та координації зусиль закордонного українства з метою протидії інформаційному впливу Кремля, поширення правдивої інформації про Україну та створення позитивного іміджу нашої країни у місцевому та  світовому медіапросторі, ролі діаспори в залученні іноземних інвестицій та просуванні економічних інтересів України», – йдеться в повідомленні.

Зауважується, що в роботі Форуму, який було організовано за фінансової підтримки Уряду України, взяла участь велика кількість представників української діаспори. У якості почесного гостя на заході виступив активіст у сфері розвитку українсько-туніських відносин, відомий адвокат та громадський діяч Ріда Згонді.

Крім того, після завершення заходу Посол України дав інтерв’ю популярному франкомовному виданню Réalités.

Нагадаємо, у Тунісі учні та вчителі української суботньої школи «Зернятко» взяли участь у Всесвітньому дні вишиванки.

Фото: Посольство України в Тунісі

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-