В Угорщині відбулося засідання Ради громадських організацій української меншини

В Угорщині відбулося засідання Ради громадських організацій української меншини

Укрінформ
Відбулося віртуальне засідання Консультаційної Ради громадських організацій української меншини в Угорщині при посольстві України, за результатами якої української меншини зробили заяву на підтримку України в протидії російській агресії.

Як передає Укрінформ, про це повідомило посольство України в Угорщині.

У зустрічі взяли участь голова Товариства української культури Угорщини Ярослава Хортяні, голова Української Асоціації «Єдність» Вікторія Петровська, член правління Українського культурного об’єднання області Чонград Вікторія Штефуца.

Зауважується, що на зустрічі надзвичайний і повноважний посол України в Угорщині Любов Непоп поінформувала представників громадських організацій української меншини про загострення безпекової ситуації у зв'язку з нарощуванням військової присутності РФ на тимчасово окупованих територіях України в Луганській і Донецькій областях та в Криму, а також поблизу українського кордону.

Фото: посольство України в Угорщині
Фото: посольство України в Угорщині
Читайте також: Українську активістку Юдіту Софілканич нагородили Золотим Хрестом Угорщини

«Подякувавши українцями Угорщини за підтримку України в питанні відновлення її територіальної цілісності та миру, а також за лист Голови ТУКУ Я.Хортяні до Міністра зовнішньої економіки та закордонних справ Угорщини П.Сійярто з закликом продовжити підтримку України, на який була отримана позитивна відповідь про подальшу підтримку Будапештом територіальної цілісності та суверенітету України», – йдеться в повідомленні.

Також посол звернулася з проханням до української громади та надалі доносити правдиву інформацію про російську агресію до угорського суспільства та підтримати дії Уряду Угорщини, спрямовані на допомогу Україні як на двосторонньому рівні, так і в рамках ЄС та інших міжнародних організацій, в тому числі шляхом посилення санкційного тиску на РФ.

«Учасники зустрічі висловили спільну позицію щодо засудження російської агресії проти України та підтримки зусиль з відновлення  територіальної цілісності та миру в Україні», – йдеться в повідомленні.

Громадські організації української меншини в Угорщині зробили заяву на підтримку України в протидії російській агресії.

Нагадаємо, російське командування, попри заяви про відведення військ від українських кордонів, збільшило кількість перевірок з'єднань на тимчасово окупованих територіях ОРДЛО та посилює там передові позиції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-