Маленькі українці-діаспоряни записали відеопривітання до Дня дітей в Туреччині

Маленькі українці-діаспоряни записали відеопривітання до Дня дітей в Туреччині

Відео
Укрінформ
Найменші представники української діаспори - учні українських суботніх шкіл з різних турецьких міст підготували відеопривітання до Дня національного суверенітету та дітей Туреччини.

Як передає кореспондент Укрінформу, відеопривітання поширив на своїй сторінці у Фейсбуці Надзвичайний та Повноважний Посол України в Туреччині Андрій Сибіга.

«Вітаю дружній турецький народ із 23 квітня – державним Святом Національного суверенітету – та дітей і ділюся відео, яке підготували українські діти з різних регіонів Туреччини – учні суботніх українських шкіл», – написав Андрій Сибіга.

На території Туреччини зареєстровано 17 товариств української діаспори. Українські суботні школи діють при спілках в Анкарі, Стамбулі, Ізмірі, Анталії, Самсуні, Кушадаси та Бурсі.

В умовах пандемії заняття відбуваються в онлайн-режимі. Діти вивчають українську мову та літературу, історію України, образотворче мистецтво, хореографію.

День національного суверенітету та дітей в Туреччині відзначають щороку 23 квітня з 1920 року. У зв'язку із заходами щодо запобігання поширення коронавируса в цьому році програма урочистих заходів обмежена.

Як повідомляв Укрінформ, у Всесвітній день Землі українські діти в Туреччині віртуально зустрілися із головою громадської організації «Екологічна нація» Богданом Красавцевим, автором «Еко-історій для моїх маленьких друзів».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-