В Естонії презентували книгу кореспондента Укрінформу Олега Кудріна «Ліна Костенко»

В Естонії презентували книгу кореспондента Укрінформу Олега Кудріна «Ліна Костенко»

Укрінформ
В Естонії відбулася презентація книги письменника, журналіста, літературознавця, власного кореспондента агенції Укрінформ Олега Кудріна «Ліна Костенко», присвяченої життю і творчості видатної української поетеси.

Як передає Укрінформ, про це повідомило Посольство України в Естонській Республіці.

Захід був організований Конгресом українців Естонії та відбувся за участі посольства.

У своєму вступному слові посол України в Естонії Мар’яна Беца відзначила, що Ліна Костенко завжди була на передовій за незалежність України. І презентація книги є гарною нагодою ще раз переосмислити творчий шлях поетеси та зберегти для прийдешніх поколінь українців правдиву інформацію про її служіння українському народові.

Ліну Костенко, якій 19 березня 2021 року виповнився 91 рік, вважають генієм слова, залізною жінкою та живою легендою, а її біографія є прикладом для мільйонів українців та невичерпним джерелом мудрості. Її вислови надихають на зміни та змушують замислитися над вічними темами.

Зауважимо, що Олег Кудрін, який також є активістом української громади Росії, Естонії, а тепер Латвії видав свою книгу у харківському видавництві Folio в серії «Знамениті українці» до 90-річчя Ліни Костенко.

У своїй книзі автор пропонує читачам задуматися над життєвим і творчим шляхом Ліни Костенко: чому дівчинка, народжена в найважчі, темні та підневільні часи України стала чи не взірцем особистісної, життєвої та творчої свободи?

На думку Кудріна, велич Ліни Костенко в українському бутті полягає ще й у тому, що вона перекодовує нашу історію: годі рюмсати, треба тримати «лінію оборони» і невпинно йти далі.

Книгу «Ліна Костенко» можна придбати тут і тут.

Нагадаємо, українські письменники Андрій Любка, Андрій Курков та Оксана Забужко потрапили до довгого списку Літературної премії Європейського банку реконструкції та розвитку EBRD Literature Prize 2021.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-