У Мюнхені інтронізують нового душпастиря УГКЦ Німеччини та Скандинавії

У Мюнхені інтронізують нового душпастиря УГКЦ Німеччини та Скандинавії

Укрінформ
У Мюнхені в кафедральному храмі Покрову Пресвятої Богородиці та Святого апостола Андрія Первозваного 18 квітня 2021 року відбудеться інтронізація нового апостольського екзарха Української Греко-Католицької Церкви Німеччини та Скандинавії владики Богдана Дзюраха.

Як передає Укрінформ, про це повідомив департамент інформації УГКЦ з посиланням на владику Петра Крика.

Подія розпочнеться о 10:00 за європейським часом і відбуватиметься в режимі онлайн за участю безпосередніх учасників канонічного перейняття уряду та окремих представників Церкви та державної влади. На «Живому ТБ» планується пряма трансляція Архиєрейської Літургії з Чином інтронізації.

«Як вже було повідомлено раніше, Святіший Отець Франциск 18 лютого 2021 року прийняв зречення апостольського екзарха преосвященного єпископа Петра Крика, на підставі досягнення канонічного віку емерита, та призначив третім апостольським екзархом для українців-католиків візантійського обряду в Німеччині та Скандинавії преосвященного владику Богдана Дзюраха, куріального єпископа Києво-Галицького та Секретаря Синоду Єпископів УГКЦ», – йдеться в повідомленні владики Петра.

«За попередньою домовленістю та з огляду на пандемічну ситуацію, урочисте введення новопризначеного екзарха на єпископський престол Апостольського екзархату відбудеться 18 квітня 2021 року о 10:00 в катедральному храмі Покрову Пресвятої Богородиці та Святого апостола Андрія Первозваного в Мюнхені в режимі онлайн за участю безпосередніх учасників канонічного перейняття уряду та окремих представників Церкви та державної влади», – мовиться у листі.

«Через це наполегливо прошу всіх вас: священників Апостольського екзархату, наших вірних в Німеччині та Скандинавії, а також вельмишановних та високоповажних гостей та друзів Апостольського екзархату утриматися від особистої присутності в день інтронізації та єднатися з новопризначеним екзархом духовно за допомогою засобів комунікацій. Відповідне посилання для участі онлайн буде своєчасно розміщене на офіційному сайті Апостольського екзархату. Ваші письмові побажання та привітання радо вітаємо та ласкаво просимо надсилати до канцелярії Апостольського екзархату. Нагода особисто привітати нового Апостольського екзарха буде після завершення карантинних обмежень, чинних у країні», – наголосив владика Петро Крик.

 Довідка про Екзархат для українців-католиків візантійського обряду в Німеччині та Скандинавії:

17 квітня 1959 р. папа Іван ХХІІІ створив і проголосив своїм Декретом Апостольський екзархат для українців-католиків візантійського обряду в Німеччині. Екзархат отримав власну юрисдикцію, з безпосередньою підпорядкованістю Святішому Отцеві, аналогічно до Апостольського вікаріату в латинській Церкві.

Першим екзархом став тодішній канцлер української митрополії у Філадельфії, США, д-р Платон Корниляк. Єпископські свячення відбулися 7 липня 1959 року.

Особливе завдання Апостольського екзархату полягає сьогодні в тому, щоб служити і опікуватися тими українцями, які живуть в Німеччині і Скандинавії. Чисельність українців, які живуть тут на поселеннях, збільшилося через нову хвилю еміграції українців, які також шукають притулок та опіку в українському суспільстві на поселеннях в Німеччині. Важливе завдання Апостольського екзархату полягає також в тому, щоб знайти контакт до тих українців, які дотепер не належали до Церкви, з огляду на їх минуле в атеїстичному суспільстві совєтського соціалізму, або перестали ходити до церкви через різні причини. Їм треба передати християнську орієнтацію, чуття приналежності до свого рідного і тим самим дати їм можливість почувати себе повноцінними християнами та українцями.

Нагадаємо, Папа Римський Франциск призначив владику Богдана Дзюраха новим екзархом для українців візантійського обряду в Німеччині та Скандинавії у лютому 2021 року.

Фото: ugcc.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-