У квітні в Японії планують відкрити третю українську недільну школу

У квітні в Японії планують відкрити третю українську недільну школу

Укрінформ
Відкриття третьої в Японії української недільної школи в місті Наґоя (префектура Аіті) заплановане на 2 квітня.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявила другий секретар посольства України в Японії Віолетта Удовік під час другої з серії українсько-японських онлайн-дискусій на тему «Як ребрендингувати Україну в Японії».

«Я хочу повідомити чудову новину, що 2 квітня ми плануємо відкрити українську школу в місті Нагоя. Цей проєкт реалізується за підтримки МЗС у співпраці із зареєстрованою в місті Нагоя «Японсько-українською культурною асоціацією», – сказала Удовік.

Вона поінформувала, що в Токіо вже працюють дві українські недільні школи – «Джерельце» (заснована у 2009 році. – ред.) і «Хробачок» (відкрилася у вересні 2019 року. – ред.).

Дипломат підкреслила, що посольство має намір всіляко підтримувати просування в Японії українського бізнесу.

«Уже є ідеї відкрити український ресторан в Японії. Ми як посольство надаватимемо максимальну інформаційну і будь-яку іншу підтримку в межах наших повноважень», – запевнила вона.

За інформацією посольства України в Японії, станом на липень 2020 р., за офіційними даними Міграційної служби Японії, в країні проживають 1940 громадян України. Особи, які б набули статусу закордонного українця, в Японії відсутні.

Нагадаємо, Українська недільна школа в японському місті Нагоя запросила охочих вивчати українську мову на перший ознайомлювальний урок, який відбудеться 2 квітня о 10:00.

Фото: ysty.net.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-