Посол України зустрівся з керівництвом української громади Вірменії

Посол України зустрівся з керівництвом української громади Вірменії

Укрінформ
Посол України у Вірменії Іван Кулеба зустрівся у посольстві з головою Федерації українців Вірменії «Україна» Анною Арутюнян і керівником севанського осередку української громади Лусіне Гончоян.

Як передає Укрінформ, про це повідомило Посольство України в Республіці Вірменія.

Також на зустрічі були присутні представники української молоді Вірменії – переможці міжнародного інтернет-флешмобу «Я жива! Я буду вічно жити! Я в серці маю те, що не вмирає…», який був проведений у межах заходів з відзначення 150-річчя від дня народження видатної української поетеси Лесі Українки.

«Під час спілкування співрозмовники обговорили сучасний стан та проблемні питання у житті українців Вірменії та функціонуванні ГО «Федерація українців Вірменії «Україна», а також окреслили подальші спільні дії Посольства та громади за напрямом розвитку української культури на теренах вірменської держави», – йдеться в повідомленні.

Також Іван Кулеба відзначив переможців інтернет-флешмобу «Я жива! Я буду вічно жити! Я в серці маю те, що не вмирає…» почесними грамотами та вручив подарунки.

Нагадаємо, у Єревані до 150-річчя від народження Лесі Українки відбувся літературний вечір, організований Федерацією українців Вірменії «Україна» за участю представників української громади країни.

Як повідомляв Укрінформ, 29 січня 2021 року Президент України Володимир Зеленський видав Указ №32/2021 про відзначення 150-річчя від дня народження Лесі Українки на державному рівні. Протягом 2021 року під егідою Міністерства культури та інформаційної політики відбудеться серія заходів з нагоди ювілею видатної українки 25 лютого.

У діаспорі своєю чергою цю дату відзначають педагогічними, освітніми, творчими конкурсами, проєктами тощо, які підготували, зокрема, Спілка українських освітян діаспори, українці в Норвегії, Угорщині, ОАЕ, Німеччині, США та інших країнах, українські дипломатичні та консульські установи за кордоном тощо.

Фото: Посольство України в Республіці Вірменія

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-