Єпархія УГКЦ у Перемишлі запросила українців до конкурсу розпису писанок

Єпархія УГКЦ у Перемишлі запросила українців до конкурсу розпису писанок

Укрінформ
Перемисько-Варшавська Архієпархія Української Греко-Католицької Церкви оголосила серед учнів конкурс писанкового розпису «Креативна великодня писанка».

Як передає Укрінформ, про це йдеться в повідомленні Архієпархії.

«Дорогі парохи, сестри, катехити, батьки та учні! Писанка – це не лише символ Великодня, а й неймовірний витвір мистецтва. І поки ви лишаєтесь вдома, це чудова нагода намалювати писанку на полотні, або розмалювати справжню писанку, підтримати українські традиції, і, звичайно ж, поділитися своєю творчістю з іншими. Розмальовуйте світ різними барвами та отримуйте подарунки», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: Українці візантійського обряду в Німеччині та Скандинавії отримали нового душпастиря

Вимоги до робіт наступні: матеріали, з яких виготовлена писанка, мають бути такі, що не псуються при складних погодних умовах, не вигоряють на сонці і можуть зберігатися тривалий час. Вироби повинні супроводжуватися  табличкою з необхідною інформацією:  Ім’я і прізвище, клас, адреса, парафія, опікун (катехит, парох).

Номінації, в яких оцінюватимуть роботи: традиційне писанкарство та писанки, виготовлені з нетрадиційних матеріалів.

Вікові категорії: Кл. 0-ІІІ, Кл. IV-VIII, Кл. І-ІІІ (середня школа).

Зауважується, що учасники конкурсу матеріалами не забезпечуються, конкурсні роботи їм не повертаються.

Критерії оцінювання робіт: оригінальність, охайність роботи, повнота розкриття українського писанкарства, техніка і складність виконання, а також матеріали, з яких виконано писанку.

Організатор конкурсу Комісія Катехитична Перемисько-Варшавської Архиєпархії. Переможців конкурсу чекають цінні призи. Писанки просимо передавати або висилати до 10 квітня 2021 на адресу: Ks. Paweł Szady ul. Śnigurskiego 2 37-700 Przemyśl.

Як повідомляв Укрінформ, Український Кафедральний храм Святих мучеників Сергія і Вакха та Жировицької ікони Пресвятої Богородиці у Римі оприлюднив розклад богослужінь на березень.

Фото: cerkiew.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-