В СКУ сумують через смерть українського режисера і культурного діяча Сергія Проскурні

В СКУ сумують через смерть українського режисера і культурного діяча Сергія Проскурні

Укрінформ
Світовий конґрес українців (СКУ) висловлив глибоку скорботу та співчуття у зв’язку з відходом у вічність 1 лютого видатного культурного діяча України Сергія Проскурні.

Про це повдіомляється на сайті СКУ в Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Ім’я Сергія Проскурні добре відоме як в Україні, так і далеко за її межами. Будучи талановитим режисером і продюсером, він мав українську душу та був справжнім українським патріотом, який вірив у силу українського народу і його краще майбутнє. Сергій Проскурня залишив по собі великий творчий спадок та втілив у життя низку мистецьких проєктів світового масштабу», - зазначили в Світовому конґресі українців.

В СКУ віздначили, що Проскурня розумів важливість єдності українського народу, був великим прихильником СКУ та активно співпрацював з ним і світовою українською діаспорою. Зокрема, в 2017 р. режисер був продюсером відзначення в Мистецькому арсеналі в Києві 50-літнього ювілею СКУ, під час якого до української діаспори приєдналися Президент, глави церков, державні високопосадовці України та дипломати з різних країн.

Проскурня неодноразово був продюсером спільних відзначень Україною і СКУ річниць Голодомору в Києві за участі представників міжнародного співтовариства, в тому числі й лідерів держав світу та представників СКУ і його мережі з усього світу.

Останнім часом відомий режисер працював над втіленням у життя марафону «Червона Рута», спрямованого на єднання світового українства навколо творчої спадщини Володимира Івасюка.

Проскурня є лауреатом премій Національної спілки театральних діячів України «Експеримент» та імені Сергія Данченка.

«Світовий конґрес українців  та українська діаспора щиро поділяють біль усіх рідних і близьких Св. Пам’яті Сергія Проскурні та моляться за упокій його душі. Вічна йому пам’ять!», - зазначили в СКУ.

Як повідомлялося, 1 лютого на 64-му році помер видатний український режисер, продюсер, лауреат премій Національної спілки театральних діячів України «Експеримент» (2001) та імені Сергія Данченка (2017) Сергій Проскурня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-