Українські інститути створять базу першоджерел україністики в англійському перекладі

Українські інститути створять базу першоджерел україністики в англійському перекладі

Укрінформ
Український науковий інститут Гарвардського університету (HURI) та Український інститут при МЗС України в наступному році запустять спільний онлайн-ресурс “Ukraїnica” з перекладами українських джерел для викладання і досліджень.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Український Інститут. 

Зазначається, що в базу Ukraїnica увійдуть якісні переклади англійською мовою літератури українських авторів, історичних документів, свідчень очевидців, фільмів та інших першоджерел, що були створені українською мовою.

"Ukraїniсa підвищить присутність України в академічному середовищі, і не лише на факультетах славістики, а й історії, жіночих студій, антропології та політичних наук," – зазначив  директор українського наукового інституту Гарвардського університету Сергій Плохій.

Щодо технічної сторони цього онлайн-проєкту, то платформа Ukraїnica, яка наразі перебуває у розробці, буде розміщена на сайті, спроєктованому українсько-американською IT-компанією QuartSoft. 

За словами організаторів, запуск проєкту планується на 2021 рік. 

Співпраця Українського наукового інституту Гарвардського університету та Українського інституту над розробкою онлайн платформи відбувається в межах Меморандуму про взаєморозуміння, який сторони підписали у листопаді 2020 року, домовившись про наміри спільно працювати над низкою конкретних проєктів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-