Українці Росії підбили підсумки Другого Шевченківського конкурсу-флешмобу

Українці Росії підбили підсумки Другого Шевченківського конкурсу-флешмобу

Укрінформ
Українські організації Москви підбили підсумки та нагородили переможців Другого Міжнародного Шевченківського конкурсу-флешмобу.

Про це розповів кореспонденту Укрінформу активіст української громади в Москві Валерій Семененко.

«Нагадаю, що минулого року на честь 205-ї річниці Тараса Шевченка ми започаткували Міжнародний Шевченківський конкурс-флешмоб. Зважаючи на велику активність, вирішили зробити його щорічним. У цьому році в ньому взяли участь близько ста окремих виконавців і значна кількість художніх колективів. Попри несприятливі умови, пов’язані з пандемією, флешмоб пройшов на гідному рівні», - розповів Семененко.

Надіслані роботи розглядалися авторитетним журі, в складі якого були заслужені артисти, член Національної спілки письменників України, авторитетні педагоги та громадські діячі.

Флешмоб став міжнародним – у ньому взяли участь українці з Росії, України, Естонії.

Всі учасники конкурсу отримали подяки. Були визначені дипломанти, лауреати І, ІІ, ІІІ ступенів. Іменний диплом отримала автор музики до пісень на слова Т. Шевченка Віолетта Гриневич з Української національно-культурної автономії Санкт-Петербурга.

Серед надісланих робіт значну частину склали роботи дітей і юнацтва. Зокрема, дипломи лауреатів отримали юні виконавці з товариства «Вербиченька» з Нижньокамська Республіки Татарстан, томського «Джерела», Лохвицької гімназії № 1 на Полтавщині, театральної студії «Позитив» смт. Маньківка на Черкащині.

Оргкомітет акції віднайшов можливість нагородити юних учасників конкурсу грошовими преміями.

Проведення конкурсу-флешмобу підтримало Посольство України в Росії.

До учасників творчого змагання надійшли щирі особисті листи від Тимчасового повіреного у справах України в Росії Василя Покотила. У них були висловлені вітання учасникам, найкращі побажання «в подальшій діяльності, реалізації задумів, невичерпного натхнення та нових звершень в ім'я процвітання Української держави», а також відзначена велика роль подібних заходів для популяризації української культури у світі та гуртування українських громадських організацій.

Як повідомляв Укрінформ, українці Москви до 206-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка оголосили в лютому Другий Міжнародний Шевченківський конкурс-флешмоб «Читаємо класиків української літератури».

На Шевченківський флешмоб пропонувалося надсилати відеокліпи виступів художніх колективів, окремих виконавців, літературно-музичних, пісенних композицій, есе, малюнків, вишивок, творів народних промислів, фотоетюди.

Конкурс проводився спільно із започаткованим МЗС України комунікаційним проєктом «Творчість Тараса Шевченка у дитячих малюнках».

Фото: Укрінформ та надане оргкомітетом конкурсу-флешмобу

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-