В Мадриді обговорили проєкт встановлення пам’ятника Лесі Українці

В Мадриді обговорили проєкт встановлення пам’ятника Лесі Українці

Фото
Укрінформ
Посол України в Іспанії Анатолій Щерба і мер Мадрида Хосе Луїс Мартінес-Альмейда під час зустрічі в мерії міста обговорили забезпечення культурних потреб місцевих українців.

Серед іншого, йшлося про встановлення пам’ятника видатній українській письменниці та культурній діячці Лесі Українці, повідомляється на сторінці Посольства України в Іспанії у Facebook.

"У мерії Мадрида відбулася зустріч посла України в Іспанії Анатолія Щерби з мером міста Хосе Луїсом Мартінесом-Альмейдою. Посол розповів Х.Л.Мартінесу-Альмейді про життя української громади Мадрида. Також були обговорені питання взаємодії дипломатичної установи України з міською владою, зокрема щодо забезпечення культурних потреб українців", - йдеться у дописі.

Крім того, "у контексті відзначення 150-річного ювілею великої дочки українського народу Лесі Українки та рішення ЮНЕСКО внести цю подію до календарів пам’ятних дат у 2020 та 2021 роках, відбулося предметне обговорення проєкту встановлення пам’ятника українській поетесі у Мадриді поблизу Посольства України на площі, що носить її ім’я".

Як повідомляється, Анатолій Щерба у ході зустрічі також поінформував іспанську сторону про ситуацію в Україні, зокрема, на тимчасово окупованих територіях - в Криму та окремих районах Донецької та Луганської областей.

Читайте також: У Словенії вперше видали збірку рецептів українських страв словенською мовою

Фото: укрінформ, Embajada de Ucrania en el Reino de España у Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-