На книжковий виставці у Мінську відбулися презентації та зустрічі з українськими письменниками

На книжковий виставці у Мінську відбулися презентації та зустрічі з українськими письменниками

Фото
Укрінформ
Презентація видань, лекція та інші заходи за участі українських письменників відбулися у п’ятницю в рамках XXVII Мінської міжнародної книжкової виставки-ярмарки.

Про це повідомляє Посольство України в Республіці Білорусь у Facebook.

Зокрема, у книжковому магазині «Дружба» пройшла презентація книг українських класиків, виданих у Білорусі у 2019 р., та зустріч з українськими письменниками, які прибули на виставку. Під час заходу Головний редактор білоруського журналу "Нёман" Юлія Алейченко розповіла про українсько-білоруські літературні зв'язки, а президент Української асоціації видавців та книгорозповсюджувачів Александр Афонин - про поточний стан та перспективи розвитку книжкового ринку України. Також відбулась презентація україномовного роману "Бодай будка" білоруської письменниці Наталки Бабіної Natalka Babina та українсько-білоруського альманаху "Справа".

Цього ж дня на центральній сцені виставки відома українська письменниця Ірина Даневська презентувала переклад свого історичного роману "Богуслав Радзівіл: генерал короля", присвячений життю та діяльності цього видатного діяча часів Великого князівства Литовського.

Крім цього, пройшла лекція провідного українського письменника Олександра Ірванця "Історія перекладу на українську мову роману Василя Бикова "Мертвим не болить". Олександр Ірванець передав в дар музею унікальне перше українське видання великого твору Василя Бикова, опубліковане українською діаспорою в Нью-Йорку у 1960-х роках. У свою чергу, директор українського видавництва «Знання» Володимир Карасьов подарував музею нещодавно опубліковані видавництвом переклади творів Василя Бикова на українську мову.

У заходах взяв участь посол України в Республіці Білорусь Ігор Кизим, який відзначив роль літератури як своєрідного мосту, який об'єднує культури України та Республіки Білорусь. Дипломат також запросив усіх охочих відвідати національний стенд України на виставці та ознайомитися з новинками української літератури.

Раніше, 5 лютого, відбулась презентація роману "Слуги яструбу та лілей" української письменниці Катерини Липи. Розповідаючи про історичне підґрунтя книги, письменниця продемонструвала репліки середньовічної української зброї.

Як зазначається, заходи були організовані Посольством України в Республіці Білорусь за сприяння Міністерства інформації Республіки Білорусь та Державного музею історії білоруської літератури.

Читайте також: Українські видавці та письменники візьмуть участь у книжковій виставці в Ризі

Фото: Посольство України в Республіці Білорусь у Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-