Діаспора просить Зеленського підписати закон про підтримку Пласту

Діаспора просить Зеленського підписати закон про підтримку Пласту

Укрінформ
Світовий конґрес українців (СКУ) звернувся до Президента України Володимира Зеленського із проханням позитивно виришіти питання ветованого Главою держави закону "Про державне визнання і підтримку Пласту – національної скаутської організації України".

Про це йдеться на сторінці СКУ у Facebook.

"Світовий конґрес українців вважає прийняття Верховною радою України закону "Про державне визнання і підтримку Пласту - Національної скаутської організації України" надзвичайно важливим і актуальним. Цей закон покликаний стати не тільки основою для відповідної підтримки і розвитку пластового скаутського руху у світі та Україні зокрема, а і базою національно-патріотичного виховання дітей та молоді, вагомою об’єднуючою ланкою України та діаспори та важливою складовою виховання та збереження української ідентичності українців в Україні та у світі", - заявив президент СКУ Павло Ґрод.

Зважаючи на вказані у вето окремі недоліки в тексті закону, прийнятого 30 травня 2019 року, СКУ звертається до Президента України з проханням підготувати нову редакцію згаданого закону та внести його до Верховної Ради України як невідкладний, a до Верховної Ради - розглянути і прийняти закон щодо підтримки Пласту.

Зауважується, що Світовий конґрес українців та наші складові молодіжні організацій готові співпрацювати з Президентом України в доопрацюванні зазначеного закону.

"Сподіваємося на швидке та ефективне вирішення цього питання у співпраці з Президентом та Верховною Радою України", - зазначили в СКУ.

Як повідомляв Укрінформ, 4 вересня 2019 р. Президент України Володимир Зеленський наклав вето на Закон України "Про державне визнання і підтримку Пласту - Національної скаутської організації України". "Повернуто з пропозиціями Президента", - зазначається на сторінці законопроєкту. "Повернуто з пропозиціями Президента", - зазначається на сторінці законопроєкту

Верховна Рада ухвалила закон "Про державне визнання і підтримку Пласту - Національної скаутської організації України" 30 травня. “За” проголосували 228 народних депутатів.

Читайте також: Українська діаспора подякувала Супрун за роботу

Як відомо, Пласт – національна скаутська організація України. Цей рух виник услід за англійським, німецьким та іншими національними молодіжними рухами в 1911 році. Мета Пласту – сприяти всебічному, патріотичному вихованню та самовихованню української молоді.

Пласт був створений у 1911 році, а вже 12 квітня 1912 року у Львові вихованці одного з засновників організації Олександра Тисовського вперше склали Пластову присягу.

На сьогодні Пласт діє у восьми країнах світу (зокрема, у США, Аргентині, Канаді, Австралії, Великій Британії, Німеччині, Польщі, Словаччині) та об'єднує пластунів України й української діаспори. Більшість українців світової діаспори виховувалась у Пласті.

Пласт є найбільшою молодіжною організацією України. Сьогодні 118 її осередків діють у всіх областях нашої країни.

Пласт активно співпрацює з органами державної влади та громадськими організаціями, реалізуючи різноманітні соціальні та виховні програми. Протягом року пластуни проводять понад 100 виховних таборів різної спеціалізації, організовують заходи соціально-культурного та виховного спрямування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-