У Канаді відсвяткують День Незалежності України

У Канаді відсвяткують День Незалежності України

Укрінформ
Цими вихідними щонайменше 17 міст у семи провінціях Канади долучаться до відначення Дня Незалежності України.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Найбільше в Північній Америці святкування традиційно пройде у Торонто. Члени української громади міста зберуться 24 серпня у парку Centennial Park, де виступатиме скрипалька й співачка Оксана Муха. Організатори передбачили й багато інших розваг і стендів з українською продукцією та їжею.

Оттава 24 серпня підніме над мерією прапор України, однак головне святкування відбудеться у неділю. В одному з парків столиці Канади українці та інші охочі зможуть долучитися до спільного пікніка.

Святкування різного масштабу відбудуться й у столицях інших провінцій: Вінніпезі, Галіфаксі, Едмонтоні, Реджайні та Вікторії, а також у менших містах: Тофілді, Брендоні, Ламонті, Брентфорді, Саскатуні, Монктоні, Віндзорі й Лондоні. Приєднаються також нафтова столиця країни Калгарі, найбільше франкомовне місто Північної Америки - Монреаль та розташований на узбережжі Тихого океану Ванкувер.

Читайте також: Українці з усього світу долучилися до святкового флешмобу до Дня Державного Прапора України

За даними останнього перепису населення, більше 1,3 млн громадян Канади мають українське походження, що становить близько 4% від загальної кількості населення. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-