У Латвії вшанували пам’ять жертв Другої світової війни

У Латвії вшанували пам’ять жертв Другої світової війни

Фото
Укрінформ
У Латвії днями пройшла низка заходів на вшанування пам’яті жертв Другої світової війні, відзначення Дня перемоги над нацизмом, а також Дня Європи.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

8 травня в Латвії відзначають День перемоги над нацизмом і день пам'яті жертв Другої світової війни. Латвійські високопосадовці, в тому числі, президент Раймонд Вейоніс, спікер парламенту Інара Мурнієце, голова МЗС Едгар Рінкевич, іноземні дипломати, серед яких - працівники Посольства України в Латвії та представники української діаспори вшанували пам’ять жертв Другої світової війни. Вони поклали квіти до меморіалів в Ризі на Братському кладовищі та в Саласпілсі.

Того ж дня маленькі українські пластуни Латвії зробили символічні маки пам'яті, які у ці дні символізували пам'ять про майже 8 мільйонів загиблих співвітчизників та 65 мільйонів полеглих у світі.

9 травня в Латвії святкують День Європи. У цей день державні установи та посольства європейських держав в Ризі проводять День відкритих дверей для всіх бажаючих ознайомитися з роботою установ. Посольство України в Латвії, як і у попередні роки, приєдналося до цієї ініціативи Представництва Європейської Комісії в Латвії і відкрило свої двері для учнів латвійських шкіл. Так, учні Ризької англійської гімназії завітали до Посольства, щоб познайомитися з нашою державою, її культурою і традиціями.

У своєму зверненні до відвідувачів Посол України в Латвії Олександр Міщенко наголосив на євроінтеграційних прагненнях України, як європейської держави, демократичних цінностях, яких дотримується Україна, та розказав про відзначення в Україні Дня пам’яті та примирення і Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні та 75-й річниці вигнання нацистів з України, а також про український символ цих дат – мак пам’яті.

Традиційним партнером Посольства України в організації Дня Європи в Посольстві є Ризька українська середня школа, учні якої познайомили латвійських школярів з основними фактами про Україну та виконали народні й сучасні українські пісні.

Фото: Олег Кудрін

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-