Українська громада привітала продовження місії UNIFIER

Українська громада привітала продовження місії UNIFIER

Укрінформ
Продовження мандату канадської військової тренувальної місії в Україні UNIFIER свідчить про готовність Канади й надалі допомагати Україні у захисті територіальної цілісності.

Таку думку висловила президент Конгресу українців Канади Олександра Хичій, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Продовження UNIFIER демонструє непохитну відданість Канади підтримці України у захисті суверенітету, територіальної цілісності та незалежності перед лицем тривалої російської агресії у Криму, Східній Україні та Керченській протоці”, - сказала Хичій.

Читайте також: Українці Канади вітають розширення антиросійських санкцій

Вона наголосила, що Канада та інші держави повинні продовжувати тиснути на Росію, вимагаючи припинення військової агресії. “Канада та наші міжнародні партнери повинні й надалі погоджено діяти, аби показати путінському режиму, що його військові дії та порушення прав людини мають наслідки”, - зазначила президент Конгресу.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок Канада оголосила про продовження на три роки військової місії UNIFIER в Україні. Таким чином, близько 200 канадських військових тренуватимуть українських колег щонайменше до березня 2022 року. Початок місії UNIFIER було покладено наприкінці 2015 року, і з того часу через канадське навчання пройшло більше 10 тисяч українських військових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-