Українці Канади вітають розширення антиросійських санкцій

Українці Канади вітають розширення антиросійських санкцій

Укрінформ
Українська громада Канади вітає розширення цією країною санкцій проти Росії.

Про це заявила президент Конгресу українців Канади Олександра Хичій, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми вітаємо це оголошення та лідерство, яке Канада продемонструвала у підтримці України. Міжнародна спільнота повинна й надалі непохитно протистояти та засуджувати російські огидні дії, що загрожують не лише суверенітету України, але й миру та свободі європейського материка”, - сказала Хичій.

Вона наголосила, що ганебна поведінка Росії суперечить канадським цінностям.

“Тривала російська агресія проти України та незаконне утримання Росією українських політичних в’язнів суперечить цінностям миру, демократії та прав людини, які ми, канадці, цінуємо”, - наголосила президент Конгресу українців Канади.

Читайте також: Канада розширила санкції проти РФ

Українська громада Канади також висловлює підтримку народові України в боротьбі за визволення Криму з-під російської окупації.

Про це заявив виконавчий директор Конгресу українців Канади Ігор Михальчишин.

“Хоча незаконна окупація Росією Криму триває вже шостий рік, ми підтверджуємо свою відданість меті її припинення”, - сказав Михальчишин.

Він додав: “Ми стоїмо пліч-о-пліч із народом України, який відважно захищає свою державу від жорстокої російської агресії. Ми також молимося, аби мир незабаром повернувся до України”.

Як відомо, у п`ятницю, 15 березня, Канада оголосила про масштабне розширення санкцій проти РФ, пов’язане з агресивними діями Москви у Чорному та Азовському морях. Обмежувальні заходи було накладено на 129 фізичних та юридичних осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-