Ми йтимемо до надання подвійного громадянства представникам діаспори - Клімкін

Ми йтимемо до надання подвійного громадянства представникам діаспори - Клімкін

Укрінформ
Громадяни України, які змушені виїжджати за кордон на заробітки, і ті українці, які живуть за кордоном, є частиною України.

Про це сказав в інтерв'ю Радіо Культура міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

"...Українці вимушені залишати Україну, щоби працювати за кордоном. Це не є катастрофою, але це мегавиклик для України. І ці люди теж є частинкою України”, - зазначив міністр.

Він вважає, що за декілька років кількість українців за кордоном буде майже така, як в Україні. Тому дуже важливо, як сприймають заробітчан, бо по них часто судять і про всю Україну, наголосив Клімкін, додавши, що враження, яке справляють українці за кордоном, здебільшого позитивне.

"Але що дуже цікаво: я розмовляв з багатьма людьми, і ті, з ким я розмовляв, кажуть, що українці – найкращі. По-перше, українці достатньо відкриті. По-друге, українці здатні на "розумну" адаптацію. А по-третє, українці – з одного боку, справжні європейці, а з іншого – демонструють вміння вивчати будь-які мови і дуже швидко. Українців всі дуже люблять, і це також виклик для нас, тому що все більше українців можуть їхати до Європи", - наголосив Клімкін.

Читайте також: Діаспорян Йорданії запрошують посадити українські дерева у парку

Що ж до української діаспори, то міністр послідовно виступає за подвійне громадянство для таких українців.

"Я вважаю, що ми маємо просто прописати критерії. Звичайно, ми маємо до цього йти", - висловився міністр про надання представникам діаспори подвійного громадянства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-