У Пекіні показали український мультфільм

У Пекіні показали український мультфільм "Причинна"

Фото
Укрінформ
У «Музеї мистецтв Цзіньтай» в Китаї показали український анімаційний фільм "Причинна" ("Prychynna. The Story of Love").

Про це повідомляється на сайті Посольства України в КНР.

"13 березня 2019 року з нагоди 205-ї річниці від Дня народження Т.Г.Шевченка за сприяння Посольства України в КНР у «Музеї мистецтв Цзіньтай» м.Пекін відбулася прем’єра українського короткометражного анімаційного фільму «Причинна» ("Prychynna. The Story of Love") режисера та автора сценарію Андрія Щербака за мотивами однойменної поетичної балади Т.Шевченка", - йдеться у повідомленні.

Екранізація поеми «Причинна» здійснена компанією «МаГІКа-фільм» за підтримки Державного агентства України з питань кіно. Продюсерами стрічки є Геннадій Кофман та Ольга Бесхмельніцина.

Під час урочистого вечора з нагоди 205-ї річниці від дня народження Кобзаря також відбувся концерт китайських музикантів та оперних співаків, які здобували освіту в українських вищих музичних навчальних закладах. На вечорі пролунали пісні на вірші Т.Шевченка, українські народні пісні, шедеври європейської оперної класики та фортепіанна музика у віртуозному виконанні 13 співаків і музикантів з мм. Пекін, Тяньцзін, Шеньчжень та провінції Внутрішня Монголія.

Понад двісті гостей, серед яких дипломати, акредитовані в Китаї, колишні Посли КНР в Україні, представники ділових, мистецьких кіл, ЗМІ КНР, української громади, українські дипломати та члени їхніх сімей взяли участь у заході на вшанування пам’яті Великого Кобзаря.

Крім того, у Пекіні відбулося покладання квітів до пам’ятника Великому Кобзареві у парку Чаоянг. Посол України в КНР О.Дьомін разом зі співробітниками Посольства та представниками столичного музею «Цзіньтай» вклонилися великому сину українського народу.

Після церемонії покладання квітів учні початкових класів Пекінської школи «Фан Цао Ді» продекламували вірші Тараса Шевченка китайською мовою.

Фото: Посольство України в КНР

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-