Національна бібліотека Катару поповнилася матеріалами про Україну

Національна бібліотека Катару поповнилася матеріалами про Україну

Фото
Укрінформ
Національна бібліотека Катару поповнилася матеріалами про Україну, серед яких зібрки творів Лесі Українки і Тараса Шевченка арабською, історичні документи та фотоматеріали.

Про це повідомляє прес-служба Посольства України в Катарі.

«У контексті відзначення в Україні 148-ї річниці з дня народження видатної української письменниці та громадського діяча – Лесі Українки, а також напередодні святкування 205-ти річчя з дня народження найвидатнішого поета України Тараса Шевченка, Посол передав Національній бібліотеці Катару збірку віршів Лесі Українки та книгу вибраних творів Тараса Шевченка, перекладені арабською мовою. Також у користування Національної бібліотеки Катару було передано Збірку документів та фотоматеріалів (англійською мовою), присвячених 100-річчю подій Української революції 1917-1921 років», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що 3 березня 2019 року Посол України в Катарі Євген Микитенко провів зустріч з заступником Генерального директора Національної бібліотеки Катару Стюартом Хемілтоном, а також із головним бібліотекарем Патрісом Лендрі.

У ході зустрічі сторони обмінялися думками щодо шляхів розвитку співпраці між Національною бібліотекою Катару та українськими державними бібліотеками.

Керівництво бібліотеки висловило вдячність за поповнення фонду установи матеріалами про Україну, її історію та літературу, а також запевнило, що передані книги та матеріали вже найближчими днями будуть доступні для відвідувачів бібліотеки.

Фото: прес-служба Посольства України в Катарі

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-