У бальні календарі Відня включено й Український бал - співорганізатор

У бальні календарі Відня включено й Український бал - співорганізатор

Укрінформ
Український бал достатньо відомий серед австрійців і включений до спеціалізованих бальних календарів Відня - так званих "Ballkalender".

Про це розповіла в інтерв’ю Укрінформу співорганізатор балу, голова Товариства української молоді в Австрії (ТУМА) Лідія Акришора.

"Український бал у Відні вже став доброю традицією і про нього знають, він є в усіх програмах балів австрійської столиці. Уточню, що в австрійських медіа публікують спеціальні додатки з переліком численних балів, також існують "Ballkalender" – календарі балів, які випускають спеціалізовані журнали. Український бал тепер також є в цьому переліку", - повідомила вона.

За словами Акришори, торік представники відомого віденського журналу про бали Balltotal самі звернулися до організаторів Українського балу та захотіли написати про нього. "Вони після відвідування були дуже вражені тим, на якому високому рівні організовано захід, з дотриманням класичної програми, але із вплетенням української культури, написали про наш бал і тепер він є і в їх Ballkalender", - зазначила співорганізатор.

Український бал, який організовує ТУМА, є благодійним, кошти від продажу квитків спрямовують на підтримку дітей із вадами або соціально незахищених. Щороку ТУМА обирає два дитячі заклади у різних регіонах України, які потребують підтримки. Торік вдалося зібрати близько 5 тисяч євро, які було витрачено на інвентар для дітей, які займаються паралімпійськими видами спорту в м. Кремінна Луганській області, а також на ремонт в Оршівському дитбудинку “Ромашка” в Чернівецькій області.

Крім благодійних цілей, Український бал має на меті стати містком культурної дипломатії між Україною та Австрією і у такий спосіб популяризувати українську культуру серед іноземців. Близько половини гостей балу у 2018 році становили австрійці та інші неукраїнці, також спеціально на бал до Відня завітало чимало представників української діаспори з різних країн світу. "Австрійці, хоча й привітні, однак є трохи закритими і їм завжди потрібно навести аргументи, чому вони повинні відвідати не звичні для них бали, а саме український. Але вони обожнюють культуру балів, і такий формат – це ідеальний місток, щоб донести культуру України, зацікавити нею і країною загалом", - заявила Акришора.

Окрім цього, Український бал – це ще і добра нагода для згуртування українців в Австрії і вивчення культури. Адже бал – це і танці, і оперний спів, і класична українська музика в симфонічному аранжуванні, додала вона.

16 лютого 2019 року в палаці Ауерспер у Відні пройде вже четвертий Український благодійний бал.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-