У Бухаресті вшанували пам’ять Героїв Крут

У Бухаресті вшанували пам’ять Героїв Крут

Фото
Укрінформ
У Бухаресті вшанували пам’ять Героїв, загиблих у 1918 р. в бою під Крутами.

Про це повідомляє прес-служба Посольства України в Румунії у Facebook.

"29 січня 2019 р. в Бухаресті вшанували пам’ять Героїв, загиблих у 1918 р. в бою під Крутами", - йдеться у повідомленні.

Пзазначається, що пам'ятний день почався з поминального богослужіння в одній з найбільших церков румунської столиці – Кашин, де отець Дмитро Колотило звершив панахиду за загиблими Героями.

Під склепінням храму помолитися та віддати пам'ять Героям зібралися українська громада в Бухаресті та представники Посольства.

Під час заходу неодноразово проводили паралелі між бійцями під Крутами та сучасними Героями, які протягом п’яти років захищяють нашу державу від зазіхань зухвалого агресора.

Як повідомлялося, Бій під Крутами відбувся 29 січня 1918 року між Ніжином і Бахмачем на Чернігівщині, за 130 кілометрів на північний схід від Києва під час наступу на Київ військ більшовицької Росії під проводом полковника Михайла Муравйова.

Цей бій тривав 5 годин між 4-тисячним підрозділом російської Червоної гвардії та загоном із київських курсантів і козаків «Вільного козацтва», що загалом нараховував близько чотирьох сотень вояків.

Водночас 27 студентів та гімназистів, які охороняли станцію Крути, потрапили у полон і були розстріляні більшовиками.

Фото: сторінка Посольства України в Румунії у Facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-