В Українському Домі в Лівані навчають вишивки

В Українському Домі в Лівані навчають вишивки

Фото
Укрінформ
Заняття з Вишивки хрестиком розпочалися в Українському Домі в Лівані.

Про це повідомляє Людмила Новикова на сторінці групи «Ukrainians in Lebanon» у Facebook.

«Сьогодні (19 січня – ред.) розпочалися заняття з вишивки хрестиком в Українському Домі в м. Дума Північний Ліван», - йдеться у повідомленні.

Вишивка хрестом – найдавніший вид вишивки, популярний в Україні і світі, зазначає Вікіпедія. У багатьох музеях народного мистецтва, зокрема, в країнах континентальної Європи, Азії, Східної та Центральної Європи, можна побачити колекції одягу, оздобленого вишивкою хрестиком. Під час такої вишивки X-подібні шви, утворюючи растровий візерунок, створюють картину.

Як повідомляється на сторінці «Ukrainians in Lebanon», дана група – це спільнота українців, які проживають в Ліванській Республіці. Зазначається, що група дає можливість для кожного українця (етнічного і за станом душі), що живе за межами України, спілкуватись зі своїми співвітчизниками, обмінюватись досвідом перебування в Лівані, бути причетним до української культури і мати живу практику спілкування рідною мовою. 

Серед головних цілей групи зазначаено: обмін корисною інформацією щодо життя українців у Лівані та новин, щодо подій в Україні; підтримка і допомога один одному; підтримка і розвиток української культури та традицій серед української громади в Лівані. 

Фото: сторінка Ukrainians in Lebanon у Facebook, Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-